Navigation Content

Charlize Theron

Charlize Theron

Datum rođenja: 07.08.1975

Mjesto rođenja: Benoni, Južnoafička Republika

Visina: 1,77 m

Charlize Theron je rođena u Benoniju, maloj farmerskoj zajednici izvan Johannesburga. Majka joj Gerda je Njemica, otac Charles, po kojem je dobila ime je Francuz.

Charlize je učila balet i sudjelovala je u nekoliko baletnih predstava, a sa 16 godina započela je i karijeru modela pobijedivši na lokalnom natjecanju ljepote, nakon čega odlazi u Europu i kasnije u New York kako bi uspjela u baletu i kao model. Nakon ozljede koljena nije mogla nastaviti s baletom, te joj je majka 1994. godine kupila kartu za Los Angeles, gdje je Charlize krenula obilaziti agente i audicije.

Svoju prvu ulogu ostvarila je u filmu B produkcije 1995. godine, pojavljujući se samo nekoliko sekundi na ekranu, glumeći mladu majku u parku. Njena sljedeća uloga je Helga u '2 Days in the Valley', 1996, koja joj je donijela i ulogu Tine u filmu 'That Thing You Do!' iste godine, a nakon toga slijede njene dobro poznate uloge u filmovima poput 'Đavolji odvjetnik' ('The Devil's Advocate'), 1997, 'Časni ljudi' ('Men of Honor'), 2000, 'Posljednja jesen' ('Sweet November'), 2001, 'U zamci' ('Trapped'), 2002, 'Čudovište' ('Monster'), 2003, 'Dobar posao u Italiji' ('The Italian Job'), 2003, 'Život i smrt Petera Sellersa' ('The Life and Death of Peter Sellers'), 2004, 'Glava u oblacima' ('Head in the Clouds'), 2004. te 'Sjeverna zemlja' ('North Country'), 2005. godine.


Zanimljivosti

Nakon što je osvojila nagradu Oscar za glavnu ulogu u filmu 'Čudovište', po povratku u rodnu Južnoafričku Republiku dočekali su je velikom proslavom. Čak je upoznala Nelsona Mandelu koji ju je pohvalilo što je proslavila svoju državu.

Oba roditelja su se rodila i odrasla u Africi, iako je majka podrijetlom Njemica, a otac Francuz.

29. 9.2005. dobila je zvijezdu na Hollywood Walk of Fame.

Bila je na audiciji za glavnu žensku ulogu u filmu 'Showgirls' 1995. godine.

Naučila je engleski kao tinejdžerka gledajući TV program na engleskom jeziku.

Druga je glumica, nakon Kim Basinger, koja je osvojila Oscara nakon što se pojavila u časopisu Playboy.
Nagrade: Oscar (najbolja glumica za film 'Čudovište' 2005. godine) Zlatni Globus (najbolja glumica za film 'Čudovište' 2005. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...