Navigation Content

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Datum rođenja: 25.09.1969

Mjesto rođenja: Swansea, Wales, Velika Britanija

Visina: 1,71 m

Catherine Zeta-Jones je rođena u Swansei u Walesu. Od ranih je godina pokazivala interes za show business i rano je napustila školovanje zbog glumačkih ambicija te je počela pohađati The Arts Educational School u Chiswicku i tečajeve u glazbenom kazalištu.

Njena karijera počela je već u djetinjstvu i što se tiče izvedbi za obitelj i prijatelje kao i vezano za priredbe u okviru glumačke grupe katoličke crkve. Glumila je u londonskoj produkciji 'Annie', 'Bugsy Malone' te '42nd street', nakon čega je otputovala u Francusku gdje je debitirala na filmu '1001 Nights'. Značajniji pomak u njenoj karijeri dogodio se ranih devedesetih kada je glumila u seriji 'Dražesni pupoljci svibanjski' (The Darling Buds of May), koja je bila veliki hit te ju je afirmirala kao najpopularniju britansku glumicu. U vremenu koje je uslijedilo Catherine se pojavila u nekoliko filmova i serije poput 'Christopher Columbus: The Discovery' 1992, 'Katarina Velika' (Catherine the Great) 1995. te 'The Phantom' 1996. godine. Dvije godine poslije, 1998. dogodila se velika prekretnica kada je izabrana za ulogu Elene u filmu 'Zorro: Maskirani osvetnik' (The Mask of Zorro), gdje je glumila zajedno sa Anthonyjem Hopkinsom i Antonijom Banderasom, nakon čega je glumila u mnogim filmovima poput 'Entrapment' 1999, 'The Haunting' 1999, 'Traffic' 2000, 'Ljubimica Amerike' (America's Sweethearts) 2001, 'Chicago' 2003, 'Razvedi me, zavedi me' (Intolerable Cruelty) 2003. te 'Oceanovih dvanaest' (Ocean's Twelve) 2004. godine.


Zanimljivosti

Catherine se udala za glumca Michaela Douglasa s kojim ima dvoje djece, sina Dylana Michaela i kći Carys Zetu.

Catherine i njezin suprug imaju rođendane na isti dan, 25.rujna.

Njezin lik u filmu 'Traffic' 2000. godine je naknadno promijenjen u trudnicu, jer je ona za vrijeme snimanja bila trudna sa svojim prvim djetetom, sinom Dylanom.

Majka joj je Irkinja, a otac Velšanin.

Razmatrali su je za ulogu Jane Smith u filmu 'Mr. & Mrs. Smith' 2005. godine.
Nagrade: Oscar (najbolja sporedna glumica za film 'Chicago' 2002. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...