Navigation Content

Julia Roberts

Julia Roberts

Datum rođenja: 28.10.1967

Mjesto rođenja: Smyrna, SAD

Visina: 1,75 m

Julia Fiona Roberts je rođena u Smyrni u američkoj državi Georgiji. Kao dijete željela je biti veterinarka zbog velike ljubavi prema životinjama, no ipak se kasnije odlučila za studij novinarstva. Nakon što je njen brat Eric Roberts postigao uspjeh u Hollywoodu, Julia se odlučila okušati u glumi.

Prva prilika joj se ukazala 1988. godine kada se pojavila u filmovima 'Mystic Pizza' i 'Satisfaction', gdje ju je publika imala prilike upoznati, a prekretnica se dogodila 1990. godine kada je dobila ulogu u filmu 'Zgodna žena' (Pretty Woman), gdje joj je partner bio Richard Geere. Julia je za tu ulogu bila nominirana za nagradu Oscar, a osvojila je nagradu 'People's Choice' kao najomiljenija glumica. Iako je tijekom sljedećih godina glumila i u ozbiljnim filmovima, publika je ipak najviše voli gledati u romantičnim komedijama, te su gledatelji došli na svoje i 1997. godine kada su imali prilike gledati Juliju u filmu 'Moj dečko se ženi' (My Best Friend's Wedding). Od njenih ostalih uloga navest ćemo 'Odbjegla nevjesta' (Runaway Bride) i 'Ja u ljubav vjerujem' (Notting Hill) iz 1999, 'Erin Brockovich' iz 2000, 'Mexican' (The Mexican) i 'Ljubimica Amerike' (America's Sweethearts) iz 2001, 'Ispovijedi opasnog uma' (Confessions of a Dangerous Mind) iz 2002, 'Osmijeh Mona Lise' (Mona Lisa Smile) iz 2003. te 'Oceanovih dvanaest' (Ocean's Twelve) iz 2004. godine.


Zanimljivosti

Julija i Daniel Moder su se vjenčali 4. 7. 2002. godine u Novom Meksiku na ponoćnoj ceremoniji. Bruce Willis je jedina poznata ličnost koja je prisustvovala vjenčanju.

Kako je ljevakinja, Julija je za ulogu Erin Brockovich 2000. godine naučila koristiti desnu ruku da bi mogla glumiti dešnjakinju.

Odbila je glavnu ulogu u filmovima 'Zaljubljeni Shakespeare' 1998. i 'Sirove strasti' 1992. godine.

Razmatrali su je za ulogu Poison Ivy u filmu 'Batman & Robin' 1997. godine. Nagrade: Oscar (najbolja glumica za film 'Erin Brockovich' 2000. godine) Zlatni Globus (najbolja glumica za film 'Erin Brockovich' 2000. godine; najbolja glumica za film 'Zgodna žena' 1990. godine; najbolja sporedna glumica za film 'Čelične magnolije' 1989. godine) MTV Movie Awards (najbolja glumica za film 'Erin Brockovich' 2000. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...