Navigation Content

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Datum rođenja: 24.07.1969

Mjesto rođenja: The Bronx, SAD

Visina: 1,68 m

Jennifer Lynn Lopez je rođena 24. srpnja 1969. godine u Castle Hillu, dijelu južnog Bronxa. Oba roditelja su joj iz Portorika, no upoznali su se tek nakon dolaska u SAD. Jennifer je srednje dijete, ima stariju i mlađu sestru i obje se bave glazbom. Jennifer je već s pet godina počela učiti pjevanje i ples. 12 godina je pohađala katoličku školu i bavila se tenisom i gimnastikom. Nakon srednje škole je jedno vrijeme radila u pravničkoj tvrtci, no nastavila je pohađati satove plesa.

Sa 18 godina Jennifer napušta roditelje i seli u Los Angeles kako bi započela karijeru u show businessu. Godine 1990. dobila je prvu ulogu u seriji 'In Living Color', gdje se zadržala dvije godine, nakon kojih je napustila seriju kako bi se pridružila plesačkoj skupini proslavljene Janet Jackson. Jennifer se pojavljuje u raznim TV filmovima i serijama kao što su 'South Central' i 'Hotel Malibu', a 1995. godine se pojavljuje na velikom platnu, u filmu 'My Family', a značajniji uspjeh postiže ulogom latino pjevačice Selene Quintanilla Perez u filmu 'Selena' 1997. godine. Za tu je ulogu bila nominirana za Zlatni globus. Od ostalih filmova spomenut ćemo 'Vjenčanje iz vedra neba' (The Wedding planner) 2001, 'Romansa na Manhattanu' (Maid in Manhattan) 2002, 'Sad je dosta' (Enough) 2002, 'Gigli' 2003, 'Molim za ples' (Shall We Dance?) 2004, 'Za sve je kriva svekrva' (Monster-in-Law) 2005, 'U sjeni prošlosti' (An Unfinished Life) 2005.


Zanimljivosti

Jennifer je bila član plesne skupine Janet Jackson i pojavljuje se u njenom video spotu za pjesmu 'That's The Way Love Goes'.

Bila je prva latino glumica kojoj je plaćeno milijun dolara za ulogu. Radilo se o filmu 'Selena' 1997. godine.

Izglasana je za broj jedan na ljestvici najseksi žena časopisa FHM 2001. godine.

5. lipnja 2004. Jennifer i Marc Anthony su se potajno vjenčali, pozvavši uzvanike na poslijepodnevni party.

Prije nego su postali par, Jennifer i Anthony su snimili duet 'No Me Ames'.

Oba Jenniferina roditelja imaju europsko podrijetlo.
Nagrade: MTV Movie Awords: (najbolje odjevena za film 'The Cell' 2000. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...