Navigation Content

Katie Holmes

Katie Holmes

Datum rođenja: 18.12.1978

Mjesto rođenja: Toledo, Ohio, SAD

Visina: 1,75 m

Kate Noelle Holmes rođena je u Toledu u američkoj državi Ohio. Najmlađe je dijete u obitelji i ima tri sestre i brata. Kao tinejdžerica počela je pohađati školu za modele i sa šesnaest godina osvojila mnoge nagrade na raznim natjecanjima modela. Iako je pred njom bila karijera modela, Katie je sa sedamnaest godina krenula u Los Angeles kako bi postala glumica.

Već na drugoj audiciji Katie je ponuđena uloga u filmu 'The Ice Storm' 1997. godine. Iako uloga nije bila značajna, Katie je dobila na samopuzdanju i već sljedeće 1998. godine joj je ponuđena uloga Joey Potter u seriji 'Dawson's Creek', tijekom koje snima dva filma: 'Disturbing Behavior' 1998. i 'Go' 1999. godine. Već sljedeće godine glumi uz rame Michaela Douglasa u filmu 'Wonder Boys' 2000, a prvu vodeću ulogu dobiva 2002. godine u filmu 'Abandon', gdje glumi studenticu Katie Burke koja pokušava pronaći istinu o misterioznom nestanku svoj dečka. Od ostalih filmova spomenut ćemo 'Praznici s April' (Pieces of April) 2003, 'Predsjednikova kći' (First Daughter) 2004, 'Hvala što pušite' (Thank You For Smoking) 2005. te 'Batman: Početak' (Batman Begins) 2005.


Zanimljivosti

Katie i Tom Cruise dobili su kćer Suri 18. travnja 2006. u Los Angelesu.

Prvi film koji je gledala bio je 'E.T.: Došljak iz Svemira' 1982. godine, a prvi koncert na kojem je bila je koncert Whitney Houston.

Bila je na audiciji za ulogu Buffy u 'Buffy ubojica vampira', no bila je premlada.

Morala je odbiti glavnu ulogu u filmu '40 dana i noći' 2002. godine zbog zauzetog rasporeda.

Omiljeni film joj je 'Moj dečko se ženi' iz 1997. godine.
Nagrade: MTV Movie Awards (najbolja debitantska izvedba za film 'Disturbing Behavior' 1998. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...