Navigation Content

Stockard Channing

Stockard Channing

Datum rođenja: 13.02.1944

Mjesto rođenja: New York, SAD

Visina: 1,60 m

Stockard Channing rođena je u New Yorku u bogatoj obitelji. Diplomirala je 1965. na 'Radcliffe Collegeu' gdje je studirala povijest i književnost. Nakon diplome se odlučila okušati kao glumica, počevši u bostonskim kazalištima, a s vremenom i u New Yorku i Los Angelesu.

Nakon početnih pojavljivanja u 'The Number Painter's victim' i 'The Hospital' 1971, prvu je glavnu ulogu tumačila u TV filmu 'The Girl Most Likely To...' 1973. godine, da bi dvije godine poslije glumila uz bok Warrena Beattyja i Jacka Nicholsona u filmu 'The Fortune'. S 34 godine glumila je srednjoškolku u mjuziklu 'Briljanteen' ('Grease') 1978, iste godine se pojavila i kao tajnica u 'The Ceap Detective'. Na temelju tih uspjeha, CBS joj je ponudio vodeće uloge u dvije humoristične serije 'Stockard Channing in Just Friends’ 1979. i 'The Stockard Channing Show’ 1980. godine.

Stockard Channing je od svojih početaka i početničkih uspjeha do danas glumila u velikom broju filmova, serija i kazališnih predstava, spomenut ćemo ove: 'Mučnina' ('Heartburn') 1986, 'Tamo gdje je srce' ('Where the Heart Is') 2000, 'Nešto posve osobno' ('Up Close & Personal') 1996, 'Iza crvenih vrata' ('Behind the Red Door') 2002. te 'Ljubav i sve ostalo' ('Anything Else') 2003. godine.


Zanimljivosti

S 34 godine je glumila srednjoškolku Betty Rizzo u filmu 'Briljanteen'

Bila je na audiciji za ulogu Lois Lane u 'Supermanu' 1978. Uloga je tada pripala Margot Kidder.

Njezin glas je posuđen u filmu o povijesti Pearl Harbora pokazivan na manifestaciji USS Arizona Memorial.
Nagrade: Emmy Awards (Izvrsna sporedna glumica, za dramsku seriju 'The West Wing', 1999. godine; Izvrsna sporedna glumica za miniseriju ili film u 'The Matthew Shepard Story' 2002. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...