Navigation Content

David Carradine

David Carradine

Datum rođenja: 08.12.1936

Mjesto rođenja: Hollywood, SAD

Visina: 1,84 m

David Carradine rođen je u Hollywoodu, a školovao se na San Francisco State Collegeu gdje je studirao glazbenu teoriju i skladanje. Dok je skladao glazbu za godišnju manifestaciju Drama Department, otkrio je strast za glumom. Nakon dvije godine služenja vojnog roka, u New Yorku je pronašao posao i nešto kasnije se proslavio na Broadwayu glumeći u predstavama 'The Deputy' i 'The Royal Hunt of the Sun'.

Poučen iskustvom u New Yorku, David se vratio u Hollywood i glumio u kratkotrajnoj seriji 'Shane' 1966. godine, prije nego što je dobio glavnu ulogu u prvom holivudskom filmu Martina Scorseseja 'Boxcar Bertha' 1972. godine, nakon čega je uslijedio angažman u filmu 'Kung Fu' 1972. godine.

Karijera Davida Carradinea danas uključuje više od 100 filmova, širok spektar kazališnih predstava i nekoliko nagrađivanih serija. Od značajnijih projekata spomenut ćemo 'Bound for Glory' 1976, 'Americana' 1983, 'Sjever i jug' (North and South) 1985, 'Gray Lady Down' 1978, 'Main Streets' 1973, 'Kao ptica na žici' (Bird on a Wire) iz 1990. te angažman u Tarantinovim filmovima 'Kill Bill: Vol. 1' 2003. i 'Kill Bill Vol: 2' iz 2004. godine, za koje je po četvrti put bio nominiran za Zlatni globus. David Carradine je i dalje ostao posvećen i glazbi, snimivši nekoliko melodija različitih glazbenih žanrova za potrebe filmova u kojima je sudjelovao.


Zanimljivosti

David Carradine je najstariji sin glumca Johna Carradinea.

Veći dio Carradineove obitelji angažiran je u glumačkom svijetu: braća Keith Carradine, Robert Carradine i Michael Carradine, kći Kansas Carradine te nećaci Ever Carradine i Martha Plimpton.

Blizak je prijatelj Larryja Cohena. To prijateljstvo traje od zajedničkog služenja vojnog roka.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...