Navigation Content

Busta Rhymes

Busta Rhymes

Datum rođenja: 20.05.1972

Mjesto rođenja: Brooklyn, SAD

Visina: 1,88 m

Puno ime poznatog hip hop glazbenika i glumca je Trevor Tahiem Smith, Jr. Odrastao je na širem području New Yorka, gdje su na njega imali utjecaj razni raperi iz hip hop communityja, kao Jay-Z i Notorious BIG. Završio je 'Uniondale High School' u sklopu koje je bio vrlo angažiran kao košarkaš.

Prekretnica u njegovoj glazbenoj karijeri događa se 1998, kada je zajedno s Charliem Brownom, Dincom D i Milo in De Dance počeo snimati u studiju Public Enemyja. Njih su četvorica postala poznata kao 'vođe nove škole'. Snimili su svoj prvi album pod nazivom 'Future Without A Past' 1990, za kojim je 1993. uslijedio drugi, pod nazivom 'T.I.M.E.'.

Prvo pojavljivanje na filmu Busta je ostvario 1993. kad je glumio u hip hop komediji 'Who's The Man?'. Iako njegova uloga nije bila značajna, to ga je iskustvo potaknulo da se okuša u glumačkim vodama. Nova prilika za snimanje stigla je 1995, kada ga je redatelj John Singleton pozvao za ulogu u filmu 'Higher Learning'. Nakon snimanja filma Busta se posvetio samostalnoj glazbenoj karijeri, te je 1996. snimio album naziva 'The Coming'. Nakon što je stvorio mnogobrojne hitove u ovom i sljedećim albumima, Busta se vraća filmskom platnu. Godine 2000. snimio je 'Shaft' i 'Finding Forrester', za kojima su uslijedili filmovi 'NARC i 'Halloween: Uskrsnuće' ('Halloween: Resurrection') 2002.


Zanimljivosti

Busta Rhymes je poznat kao jedan od najotvorenijih, najraznovrsnijih i najutjecajnijih rap umjetnika u glazbenoj industriji.

Videospot za pjesmu 'I Love My Chick' sniman je po uzoru na film 'Mr. & Mrs. Smith'.

Pojavljuje se u video igrici 'Def Jam: Fight for NY' kao 'Magic'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...