Navigation Content

Neve Campbell

Neve Campbell

Datum rođenja: 03.10.1973

Mjesto rođenja: Guelph, Kanada

Visina: 1,66 m

Neve Campbell je rođena i odrasla u Kanadi. Njezin otac, podrijetlom Škot, učitelj je dramskih umjetnosti, a majka joj je iz Nizozemske.

Na TV ekranima se prvi put pojavila 1994. godine glumeći u dramskoj seriji 'Party of Five', zahvaljujući kojoj je proglašena najuvjerljivijom tinejdžerkom na malom ekranu, što joj je donijelo ulogu nevine žrtve u 'Vrisku' (Scream) 1996. godine. Kako joj je snimanje 'Party of Five' svake godine oduzimalo devet mjeseci, Neve je morala odbiti mnoge filmske uloge. Zbog toga je 2001. godine napustila seriju da bi se mogla posvetiti filmskoj karijeri, što je urodilo angažmanom u filmovima raznih žanrova, od romantične komedije 'Three to Tango' 1999, u kojoj je glumila uz bok Matthewu Perryju, preko erotskog trilera 'Wild Things' iz 1998. s Denise Richards i Mattom Dillonom, do umjetnički zahtjevnijih uloga u filmovima 'Uznemirenost' (Panic) iz 2000. i 'Last Call' iz 2002. godine, koje je režirao Henry Bromell.


Zanimljivosti

Neve je s devet godina počela pohađati Kanadsku nacionalnu baletnu školu (National Ballet School of Canada).

Među ulogama koje je morala odbiti zbog angažmana u seriji 'Party of Five' je i ona u filmu 'Armageddon' (1998).

Neve obožava životinje.

Za sebe kaže da je njen smisao za humor ponekad uvredljiv.

Zajedno s Davidom Arquetteom, Courteney Cox, Lievom Schreiberom i Jamie Kennedy, ona je jedna od pet glumaca koji se pojavljuju u sva tri nastavka filma 'Vrisak'.

Bila je u vezi s Johnom Cusackom.
Nagrade: MTV Movie Awards (najbolja glumica u filmu 'Vrisak 2' 1997. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...