Navigation Content

Selma Blair

Selma Blair

Datum rođenja: 23.06.1972

Mjesto rođenja: Southfield, Michigan, SAD

Visina: 1,60 m

Selma Blair je rođena u židovskoj obitelji te su joj roditelji Molly Ann i Elliot Beitner nadjenuli hebrejsko ime Batsheva. Selma je pohađala Hillel Day School i Cranbrook Kingswood School u Bloomfield Hillsu, a studirala je na koledžu Kalamazoo od 1990. do 1992. godinem, kada se premjestila na Sveučilište u Michiganu.

Među njezine najznačajnije filmove spadaju 'Okrutne namjere' (Cruel Intentions) iz 1999. godine, gdje je glumila uz rame Sarah Michelle Gellar i Reese Witherspoon, s kojom je glumila i u filmu 'Plavuša s Harvarda' (Legally Blonde) 2001. godine. Među njezine novije uratke ubraja se 'Najslađe stvorenje' (Sweetest Thing) iz 2002. u kojem su joj kolegice Cameron Diaz i Christina Applegate.


Zanimljivosti

Selma Blair se udala za glazbenika Ahmet Zappa 24. siječnja 2004. godine u Los Angelesu, a zatražila razvod 21. lipnja 2006. zbog nepomirljivih razlika. Glasnogovornik para je izjavio da se i dalje vole te da će ostati bliski prijatelji.

Na Sveučilištu u Michiganu je studirala sa Stellom Adler.

Bila je na audiciji za ulogu 'Buffy' u 'Buffy, ubojici vampira' 1997. godine.
Nagrade: MTV Movie Awards (nagrada za najbolji poljubac u filmu 'Okrutne namjere' koju dijeli sa Sarah Michelle Gellar, 1999. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...