Navigation Content

Juliette Binoche

Juliette Binoche

Datum rođenja: 09.03.1964

Mjesto rođenja: Pariz, Francuska

Visina: 1,68 m

Juliette Binoche je kći filmskog redatelja i glumice koji su je sa 15 godina upisali u srednju školu specijaliziranu za umjetnost, nakon koje je pohađala Nacionalni konzervatorij dramske umjetnosti u Parizu. Sa 18 godina se pojavila u nezavisnom filmu 'Librety Belle', a u sljedećih pet godina pokušavajući izgraditi karijeru radila je kao službenica u trgovini i kao model slikarima.

Prva velika prilika stigla je 1988, kada je sa 24 godine privukla pažnju svjetskih kritičara u filmu Philipa Kaufmana 'Nepodnošljiva lakoća postojanja' (The Unbearable Lightness of Being). Filmski kritičar Roger Ebert napisao je kako je Juliette 'eterična u svojoj ljepoti i nevinosti'. U godinama koje su uslijedile Juliette je glumila u filmu Louisa Mallea 'Damage' 1992. te u filmu Krzysztofa Kieslowskog 'Tri boje: Plavo' (Trois couleurs: Bleu) 1993. godine. Nakon pauze koju je uzela kako bi se posvetila majčinstvu, Juliette se vratila na velika vrata filmom 'Engleski pacijent' (English patient) 1996, za koji je nagrađena Oscarom te filmom 'Čokolada' (Chocolat) 2000. godine. Od novijih ostvarenja spomenut ćemo filmove 'Jet Lag' iz 2002. i 'Skriveno', u režiji Michaela Hanekea iz 2005. godine.


Zanimljivosti

Juliette ima dvoje djece, Raphaela i Hannu.

Odbila je ulogu u filmu 'Jurski park' 1993. godine.

Francuski je novinari odmila nazivaju nadimkom 'La Binoche'.

People ju je uvrstio u 50 najljepših ljudi na svijetu 1997. godine, a Empire u listu 100 najseksi zvijezda u filmskoj povijesti 1995. godine.


Pročitajte još i ovo:
Nagrade: Oscar (najbolja sporedna glumica u filmu 'Engleski pacijent', 1996. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...