Navigation Content

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

Datum rođenja: 26.07.1973

Mjesto rođenja: London, Velika Britanija

Visina: 1,73 m

Kate Beckinsale je rođena u Londonu, gdje je i odrasla. Roditelji su joj bili televizijski glumci, kao i polusestra Samantha. Pohađala je privatnu školu Godolphin and Latymer. U tinejdžerskim je godinama pobijedila na natjecanju mladih pisaca W.H. Smith. Nakon buntovne adolescencije odlučila je krenuti roditeljskim stopama i upustila se u glumačke vode. Prvu je ulogu ostvarila u TV filmu 'One Against the Wind', koji obrađuje tematiku Drugog svjetskog rata.

Njezin prvi veći američki film, 'Brokedown Palace' iz 1999. godine, nije polučio komercijalni uspjeh, ali je već 2001. godine glumila u hitu 'Pearl Harbor', koji je komercijalno bio apsolutna suprotnost. Nakon filma 'Pearl Harbor' spomenut ćemo i filmove 'Igra sudbine' (Serendipity) iz 2001, 'Underworld' iz 2003, 'Van Helsing' iz 2004. te 'Avijatičar' (The Aviator) u kojem tumači lik Ave Gardner.


Zanimljivosti

FHM magazin ju je dvije godine zaredom uvrstio na popis 100 najseksi žena na svijetu, a Hello magazin ju je proglasio engleskom ljepoticom broj jedan u 2002. godini.

Živi u Veniceu u Kaliforniji, jer je podsjeća na London.

Studirala je francusku i rusku književnost na Oxfordu.

Rođena je na isti datum kao Sandra Bullock, Kevin Spacey i Jeremy Piven.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...