Navigation Content

Christina Applegate

Christina Applegate

Datum rođenja: 25.11.1971

Mjesto rođenja: Hollywood, SAD

Visina: 1,65 m

Christina Applegate je kći glazbenog producenta Roberta Applegatea i pjevačice i glumice Nancy Priddy. Ubrzo nakon njenog rođenja, njeni su se roditelji razveli, a Christinu je odgajala majka Nancy. Prvo Christinino pojavljivanje na TV ekranu bilo je kad je imala svega tri mjeseca u sapunici 'Days of our Lives'.

Nakon pojavljivanja u reklamama za K-Mart i nekoliko filmova i TV showova, prava se prekretnica dogodila 1987, kad je Christina imala 15 godina, angažmanom za popularnu humorističnu seriju 'Maried... With Children', kod nas poznatu kao 'Bračne vode'. U serijalu koji je doživio impresivnih 11 sezona Christina tumači ulogu Kelly Bundy.

Godine 1998. Christina tumači glavnu ulogu u akcijskoj komediji 'The Big Hit' i parodiji 'Mafia'. Inspirirana majčinim iskustvom, Christina se 1998. godine pojavljuje kao glavni lik humoristične serije 'Jesse', kao samohrana majka koja balansira između obitelji i karijere. Iako je serija dobila nagradu People's Choice 1999. godine, prestala se snimati.

Christina se 2001. godine vraća velikom platnu u komediji 'Just Visiting' i prima vrlo dobre kritike kao najbolja prijateljica Cameron Diaz u 'The Sweetest Thing' 2002. godine. Pojavljuje se i uz Gwyneth Paltrow u komediji 'A View From the Top'.


Zanimljivosti


Christina podržava Udrugu za zaštitu prava životinja PETA.

Uživa u knjigama o duhovnosti.

Napustila je školsko obrazovanje sa 17 godina.

Godine 1999. People Magazine ju je izabrao između 50 najljepših ljudi.

Udala se za dugogodišnjeg dečka Johnathona Schaecha 20. listopada 2001. godine. Imali su skromnu ceremoniju u Palm Springsu.

Christina je išla u školu s Millom Jovovich.
Nagrade: Emmy (gostujuća glumica u seriji 'Prijatelji', 1994.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...