Navigation Content

Bradley Cooper

Bradley Cooper

Datum rođenja: 05.01.1975

Mjesto rođenja: Philadelphia, Pennsylvania, USA

Visina: 1,85 m

Po završetku engleskog jezika na sveučilištu Georgetown 1997., Bradley se seli u New York i upisuje Masters of Fine Arts program na Actors Studio Drama School u New School University. Tu se razvija kao kazališni glumac, što je kulminiralo izvedbom Johna Merricka u predstavi 'Čovjek slon'. Profesionalnu glumačku karijeru započinje još u vrijeme školovanja pojavljivanjem u popularnoj seriji 'Seks i grad' (Sex and the City), 1998. i 'The Beat', 2000. Uslijedila je uloga Willa Tippina u televizijskoj drami 'Alias', koju je uz prekide snimao do 2003.

2005. dobiva sporednu ulogu u filmu 'Lovci na djeveruše' (Wedding Crashers) uz puno veće glumce Owena Wilsona i Vincea Vaughna. No to je samo jedna u nizu dugačke liste sporednih uloga u kojima se pojavio. Glumio je uz Matthewa McConaugheyja u filmu 'Kod kuće je najljepše' (Failure to Launch), 2006., 'Ponoćni vlak smrti' (The Midnight Meat Train), 2008., te filmu 'Reci Da' (Yes Man), 2008. uz Jimi Carreyja. Nešto više istaknuo se u romantičnoj drami 'Njemu baš i nije stalo' (He's Just Not That Into You), 2009. i  'New York, volim te' (New York, I Love You), 2009.

Prekretnica u njegovoj karijeri svakako je film 'Mamurluk' (The Hangover), 2009., film koji je postao totalni hit i diljem svijeta zaradio 467 milijuna dolara. Bradly se dalje poigrava ulogama snimatelja televizijskih vijesti Stevea u filmu 'Sve o Steveu' (All About Steve), 2009., ulogom gay-ja koji je u vezi s profesionalnim igračem nogometa u filmu 'Dan zaljubljenih' (Valentine's Day), 2010., te kao bivši pripadnik specijalnih postrojbi u nabrijanom akcijskom filmu 'A-Team', 2010.

Njegova prva velika i glavna uloga došla je u trileru 'Savršena formula' (Limitless), 2011. u ulozi Eddia Morra, autora koji trenutačno pati od kreativne blokade koju pokušava riješiti netestiranim farmaceutskim proizvodom. Snimio je i nastavak hit komedije 'Mamurluk', 'Mamurluk 2' (The Hangover Part II), 2011.

ZANIMLJIVOSTI

Govori tečno francuski i u cijelosti je promovirao 'Mamurluk 2' na francuskom jeziku.

Šest mjeseci prije snimanja filma 'A-Team' i tijekom snimanja vježbao je dva sata dnevno.

Inspiraciju da bude glumac dobio je gledajući film 'Čovjek slon', 1980. Davida Lyncha.

Proglašen je 20011. najseksi glumcem svijetu (Sexiest Man Alive) u magazinu People.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...