Navigation Content

Mila Kunis

Mila Kunis

Datum rođenja: 14.08.1983

Mjesto rođenja: Chernovtsy, Ukrainian SSR, USSR [now Chernivtsi, U

Visina: 1,63 m

Talentirani Milena (Mila) Markovna Kunis rođena je u Chernovtsy u Ukrajini.  Majka joj je učiteljica fizike a otac, Mark Kunis, je inženjer strojarstva. Ima starijeg brata Michael. Mila i njezina obitelj se preselila iz Ukrajine u Los Angelesu kada je ona imala sedam godina. Nakon jednog semestra pohađanja glume na faksu, znala je da se želi baviti glumom cijeloga života. Počela je jako rano, sa samo 9 godina, kada ju otac upisuju u glumačku školu, za koju je čuo preko radija.

Prvo pojavljivanje u filmu bilo je 1995, u ulozi Melinde u filmu 'Make a Wish, Molly'. Od tada, Mila konstantno radi i pojavljuje se u nekoliko poznatih serija; 'Baywatch', 1994.-1995., 'Unhappily Ever After', 1996., 'Walker, Texas Ranger', 1997., 'Nick Freno: Licensed Teacher', 1996.-1997., '7th Heaven', 1996.-1997., 'Get Real', 2000.-2002., 'Grounded for Life', 2004., te u nagrađivanoj seriji 'That '70s Show', 1998.-2006. u ulozi Jackie Burkhart koja ju je uzdigla i s kojom je skrenula pozornost na sebe za daljnje ozbiljnije filmske uloge. Mila je i sama dobila nekoliko nominacija za ulogu. Nakon toga Mila je pokazala svijetu da može učiniti puno više. Prve veće uloge u filmovima dobiva u filmu 'Nakon seksa' (After Seks), 2007., te u 'Pakleno unapređenje' (Moving McAllister), 2007. Slijedeće godine snima film 'Logorovanje' (Boot Camp), 2008., triler o skupini problematičnih tinejdžera koji završe na rehabilitaciji na otoku u kampu nalik zatvoru.

Prekretnica u njenoj karijeri dogodila se kada je dobila ulogu u filmu 'Preboljeti Sarah Marshall' (Forgetting Sarah Marshall), 2008., uloga Rachel Jensen, djevojke koja pomaže glavnom junaku Peteru da zaboravi svoju bivšu djevojku. Iste godine slijedi i glavna uloga uz Marka Wahlberga u akcionoj drami, nastaloj po poznatoj kompjuterskoj igri 'Max Payne', 2008. Slijedi komedija 'Glavni sastojak' (Extract), 2009., a 2010. Mila snima postapokaliptičnu akcijsku avanturu 'Knjiga iskupljenja' (The Book of Eli), 2010. s Denzelom Washingtonom i Garyem Oldmanom. Iste godine pojavljuje se u filmu 'Savršeni spoj' (Date Night), 2010., te u Aronofskyevom psihološkom triler o opsesivnoj balerini Nini 'Crni labud' (Black Swan ), 2010., po mnogima remek djelu koje je odnijelo 56 nagrada i preko 100 nominacija. Mila je odnijela Saturn nagradu za najbolju sporednu žensku nagradu, te nominacije Critics Choice, COFCA, DFWFCA, Golden Globe, te Sierra Award, TV Movie Award, OFCS Award i mnoge druge.

Slijedi komedija 'Veza bez obveza' (Friends with Benefits), 2011. u glavnoj ulozi s Justinom Timberlakeom, priči o vezi bez ikakvih obveza, koja se zakomplicira kada jedno od njih shvati da se stvarno zaljubljuje. U 2012. Mila radi na filmu 'Ted', 2012. s Markom Walbergom, čovjekom koji mora birati između djevojke iz snova ili nenadmašivo zabavnog plišanog medvjeda.

Zanimljivosti

Veliki je obožavatelj rock benda Aerosmith.

Mila ima različitu boju očiju, jedno smeđe, jedno zeleno.

Bliska je prijateljica sa Natalie Portman, Jamesom Francom, Emmom Stone i Justinom Timberlakeom.

U 2011. godini izabrana je kao 2 na Askmen.com top 99 najpoželjnijih žena.

Ona i njezin bivši dečko, glumac Macaulay Culkin, bili su bliski prijatelji s Michael Jacksonom i njegovom obitelji već dugi niz godina, sve do smrti Jacksona. Culkin je kum njegovoj djeci.  Oboje su prisustvovali na Jacksonovom privatnom pogrebu 3. rujna 2009.

2012. godine potpisuje s Christianom Diorom ugovor kao zaštitno lice za proljetnu kampanju.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...