Navigation Content

Stephen Moyer

Stephen Moyer

Datum rođenja: 11.10.1969

Mjesto rođenja: Brentwood, Essex, England, UK

Visina: 1,78 m

Stephen je rođen 11. listopada u engleskom gradiću Brentwoodu u Engleskoj gdje je i započeo svoj glumački put. Osim glume u mjesnom kazalištu, osnovao je i vlastitu kazališnu kompaniju The Reject Theatre. Ozbiljnu glumačku karijeru započeo je zapravo glumivši na kazališnim daskama  u sklopu turneje Oxford Stagea i to glumeći Romea u  najpoznatijoj britanskoj drami 'Romeo and Juliet' te u svjetskoj premijeri opere Petea Towsenda 'The Iron Man'. Profesionalno iskustvo nastavio je glumeći glavne uloge u britanskim dramama u produkciji poznatih britanskih televizijskih kuća kao što su BBC, Channel 4 i ostale. Također je ostvario i nekoliko zapaženih sporednih uloga u serijalaima kao što su 'Umorstva u Midsomeru' (Midsomer Murders), 1999., te u 'Walking the Dead', 2005. U međuvremenu je prokrčio svoj put i na filmsko platno u 'Princu Vailantu' (Prince Vailant), 1997. glumeći rame uz rame s Katherine Heigl te 2000. godine u filmu 'Otrovno pero Markiza de Sadea' (Quills) pored Geoffrey Rusha, Kate Winslet, Joaquina Phoenixa te Michaela Cainea. U godinama koje slijede glavnu ulogu ostvario je u filmovima kao što su 'Čuvar tajnih podataka' (Entrusted), 2003., te 'Restraint' iz 2008.godine.

Američke televizijske kuće također su prepoznale njegov talent pa ga 2001. susrećemo u televizijskom filmu 'Princess of Thieves' s Keirom Knightley zatim u NBC-evom mini serijalu 'Uprising' iz 2001.godine sa Davidom Schwimmerom i Donaldom Sutherlandom. Film 'Sve ispočetka' (The Starter Wife) iz 2007. u kojem mu je filmska partnerica bila Debra Messing bio je nominiran za nagrade Zlatni globus i Emmy. Možda najpoznatija serija, također nominirana za Zlatni globus u kojem glumi 173 godišnjeg vampira Billa Comptona, je 'Okus krvi' (True Blood) iz 2008. Serijal je postigao veliku popularnost te se njegovo snimanje otegnulo na sljedeće tri godine. Pored posla na snimanju 'Okusa krvi', Moyer je glumio sporedne uloge u filmovima kao što su '88 minuta' (88 minutes), 2007. s Al Pacinom, 'Dvostruka igra' (The Double), 2011.  s Richardom Gereom te 2012. godine u filmu 'Izgubljeni u Barrensima' (The Barrens) gdje je i jedan od producenata.

Zbog velikih obaveza Moyer privatno razdijeljen između dva doma, onoga u Londonu i Los Angelesu. Moyer, naime, ima dvoje djece iz bivše veze s britanskom novinarkom. Trenutno je oženjen svojom glumačkom partnericom Annom Paquin koja je 2012.godine rodila blizance. Profesionalnu karijeru glumca prethodila je i formalna naobrazba na London Academy of Music and Dramatic Art. Hobi mu je boksanje, a da bi ostao u fizičkoj formi često boksa sa sparing partnerima.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...