Navigation Content

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Datum rođenja: 12.11.1982

Mjesto rođenja: Brooklyn, New York City, New York, USA

Visina: 1,73 m

Anne Jacqueline Hathaway je rođena 12. studenoga 1982. godine u u Brooklynu, New York. Otac, Gerald Thomas Hathaway  je odvjetnik, a majka Kathleen Ann (rođena McCauley)  je glumica koja je i nadahnula Hathaway da ju slijedi svojim stopama. Obitelj se preselila u Millburn, New Jersey, kada joj je bilo šest godina.  Završila je University's Gallatin School of Individualized Study u New Yorku.

Anne je 1998. i 1999. godine nastupa sa All-Eastern U.S. High School Honors Chorus u Carnegie Hall –u i Seton Hall Preparatory School  u West Orange, New Jersey.  1999. Godine dobiva ulogu Fox-ovoj televizijskoj seriji 'Get Real'. Pozornost na sebe skrenula je svojom prvom većom ulogom u filmu 'Princezini dnevnici', (Thermopolis u Princess Diaries), 2001. godine. Film je postigao veliki komercijalni uspjeh, zaradio je 165.000.000 dolara u svijetu. Tijekom slijedeće tri godine snima nastavak 'Princezini dnevnici 2: Ponovno princeza', (The Princess Diaries 2: Royal Engagement), 2004.  Slijedeća uloga je u romantičnoj fantasy komediji 'Ella Enchanted', (2004.) u kojem je Anne otpjevala dvije pjesme u filmu, kao i tri na soundtracku, uključujući i duet s pjevačicom Jesse McCartney.  2005. godine uz rame Heath Ledgera i Jake Gyllenhaala pojavljuje se u drami 'Planina Brokeback', (Brokeback Mountain).

Glumila je u filmu 'Vrag nosi Pradu', (The Devil Wears Prada), 2006., s Meryl Streep za koju Anne kaže da joj je omiljena glumica i idol, te u filmu 'Priča o Jane Austen', (Becoming Jane), 2007., kao Jane Austen. U 2008. godini Anne dobiva vodeću ulogu u filmu 'Rachel se udaje', (Rachel Getting Married) za koju je osvojila nagrade i bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu. Hathaway je angažirana u nizu filmova, uglavnom komedija, koji su postigli uspjeh na box officeu:  'Rat među nevjestama', (Bride Wars), 2009., 'Dan zaljubljenih', (Valentine's Day), 2010., 'Alisa u zemlji čudesa', (Alice in Wonderland), 2010., 'Ljubav i ostale droge', (Love and Other Drugs), 2010., te u drami 'Jedan dan', (One Day), 2011.

U 2012. Anne se pojavljuje u dva velika filma; 'Vitez tame: Povratak' (The Dark Knight Rises), 2012. u ulozi zagonetne Catwoman koja pomaže Batmenu, te u adaptacija najpopularnijeg mjuzikla svih vremena 'Jadnici' (Les Misérables), 2012.

ZANIMLJIVOSTI

Stil glume Anne Hathaway uspoređuju s glumom legendarnih Judy Garland i Audrey Hepburn.

U 2010. godini Entertainment Weekly imenuje ju jednim od najseksi zvijezda.

Časopis Magazine je uvrštava u 100 najljepših ljudi na svijetu (2010).

Proglašena je u jednom od britanskih časopisa Voguea jednom od najbolje odjevenih žena u 2011.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...