Navigation Content

Ryan Gosling

Ryan Gosling

Datum rođenja: 12.11.1980

Mjesto rođenja: London, Ontario, Canada

Visina: 1,85 m

Ryan Gosling je rođen 12. studenog 1980. u Londonu u Ontariu. Obitelj mu se seli u Cornwall u Ontario gdje se Ryan već u srednjoj školi ističe u dramskoj i likovnoj umjetnosti. Sele se u Burlington u Ontariu i Ryan završava Lester B. Pearson srednju školu. Svoje glumačko iskustvo počinje 1993. prijavom na audiciju za TV seriju 'The Mickey Mouse Club', gdje bude izabran u konkurenciji od 17.000 prijavljenih glumaca. Dvije godine se pojavljuje u seriji, zajedno s Justinom Timberlakeom s čijom obitelji i živi tijekom snimanja. Nastavlja se pojavljivati u ostalim TV serijama 'Breaker High', 1997., 'Young Hercules', 1998., te u filmovima 'Sjećanje na Titane' (Remember the Titans), 2000., ' The Slaughter Rule', 2002. i 'Ubojstvo po brojevima' (Murder by Numbers), 2002. Snimajući film 'Vjernik' (The Believer), 2001. ozbiljno je privukao pažnju kritičara i publike, ulogom židova neonaciste za koju je i osvojio Grand nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2001., te nagradu Golden Aries od Russian Guild filmskih kritičara.

Nakon pojavljivanja u filmu 'Bilježnica' (The Notebook), 2004., Ryana je časopis People proglasio jednim od 50 najzgodnijih neženja, a i proglašen je Male Star of Tomorrow na Show West konvenciji filmskih izlagača. Gosling je dosegao vrhunac karijere svojim nastupom u filmu 'Half Nelson', 2006., koja mu je donijela nominaciju za Oscara za najboljeg glumca. Slijedi film 'Slom' (Fracture), 2007. uz Anthonyja Hopkinsa, te uspješna i hvaljena komedija 'Lars ima curu' (Lars and the Real Girl), 2008. U kratko vrijeme, on je etablirao kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije. 2010. gledamo ga uz Michelle Williams u filmu 'Blue Valentine', 2010., te u kriminalističkoj ljubavnoj priči 'Sve što je dobro' (All Good Things), 2010.

U filmu 'Vožnja' (Drive), 2011., Ryan je u ulozi vrhunskog vozača, hollywoodskog kaskadera koji je unajmljen za posao vozača u jednoj pljački. Film je jako dobro prošao kod publike i proglašen je filmom godine. Nominiran je za Oscara i osvojio je četrdeset raznih nagrada. Iste godine Ryan radi i na romantičnoj komediji 'Ta luda ljubav' (Crazy, Stupid, Love.), 2011., te 'Martovske ide' (The Ides of March), 2011., odlična politička drama nominirana za Oscara.

Zanimljivosti

Ryan je vrstan jazz gitarist i fun Chet Baker, ima bend sa svojim prijateljem Zachom Shieldsom koji se zove Dead Man's Bones.

Ima psa po imenu George.

Omiljeni film mu je 'Istočno od raja' (East of Eden), 1955.

On i dvojica prijatelja otvorili su marokanski restoran 'Tagine' na Beverly Hillsu.

U vezi je s Evom Mandes.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...