Navigation Content

Channing Tatum

Channing Tatum

Datum rođenja: 26.04.1980

Mjesto rođenja: Cullman, Alabama, USA

Visina: 1,85 m

Channing Tatum Matej je rođen 26. travnja 1980. u mjestu Cullman u Alabami. Kada je imao šest godina  s obitelji se seli u Mississippi. Dok je bio mlađi igrao je američki nogomet, bejzbol i bavio se borilačkim vještinama. Tatum je proveo većinu svojih tinejdžerskih godina u Tampi u Florida gdje je pohađao katoličku gimnaziju. Maturirao je 1998. Proglašen je najboljim sportašem i uz pomoć nogometne stipendije dobio ponudu za Glenville State College u Glenvillu, West Virginia ali je odbio i vratio se kući. Karijeru je započeo kao maneken pojavljujući se u televizijskim reklamama za Pepsi i Mountain Dew. 

Filmsku  karijeru započinje u sportskoj srednjoškolskoj drami 'Trener Carter' (Coach Carter), 2005. u kojoj je glumio sa Samuelom  L. Jacksonom. Nastavlja u manjim ulogama u filmovima 'Supercross', 2005., 'Rat svjetova' (War of the Worlds), 2005., 'Katastrofa' (Havoc), 2005., 'Ona je najbolja' (She's the Man), 2006. i 'A Guide to Recognizing Your Saints', 2006.

Glavnu ulogu dobiva u romantičnoj drami rap-a i hip-hop-a 'Step Up', 2006. Pojavljuje se u 'Battle in Seattle', 2007., a godinu poslije u sporednoj ulozi poznatog nastavka 'Step Up 2: The Streets', 2008. i u ratnoj drami 'Povratak na bojište' (Stop-Loss), 2008. Channingu je 2009. godina donijela pojavljivanje u velikom filmu, legendarnoj priči o kriminalcu Johnu Dillingeru 'Gangsteri' (Public Enemies), 2009. te i dugo čekane glavne uloge u filmovima 'Ulične borbe' (Fighting), 2009., 'G.I.Joe: Kobrin uzlet' (G.I. Joe: The Rise of Cobra), 2009. i romantična komedija 'Sve što želim to si ti' (Dear John), 2010., koja se našla na prvom mjestu najgledanijih filmova i u samo prvom tjednu prikazivanja zaradila 32,4 milijuna dolara.

ZANIMLJIVOSTI

Omiljeni film iz djetinjstva mu je 'Goonies' (1985).

On i zaručnica Jenna Dewan-Tatum imaju psa po imenu Meeka.

Dobar je prijatelji s Adamom Scarimbolom i Shiom LaBeoufom.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...