Navigation Content

Kate Bosworth

Kate Bosworth

Datum rođenja: 02.01.1983

Mjesto rođenja: Los Angeles, California, USA

Visina: 1,60 m

Kate Bosworth je rođena 1983. u Los Angelesu. Kate je provela većinu svog djetinjstva u različitim gradovima i državama, sa šest godina, ona i njeni roditelji preselili u San Franciscu, u devetoj dodini već je živjela u Connecticut, a u četrnaestoj u Massachusettsu.  Kate se bavila jahanjem i osvaja prvo mjesto, gdje ju primjećuju i zovi u New York na casting za film Roberta Redforda 'Šaptač konjima' (Horse Whisperer), 1998. Dobila je glavnu ulogu i veliku priliku raditi s glumcem i redateljem Robertom Redfordom.

Kate nije imala nikakvog glumačkog iskustva, osim pjevanja na županijskim sajmovima u Kaliforniji, no dobivši ulogu u filmu činilo joj se da je našla svoj put. Bojeći se da će joj tako mladoj karijera uništiti djetinjstvo, pauzira dvije godine i vraća se u obiteljskoj drami 'Novi početak' (The Newcomers), 2000. Iste godine snima s Denzelom Washingtonom sportsku dramu 'Sjećanje na Titane' (Remember the Titans), 2000. Dvije godine poslije gledamo je u ulozi surferice Anne Marie u filmu 'Valovi smrti' (Blue Crush), 2002., te u 'Pravila privlačnosti' (The Rules of Attraction), 2002. Slijedi uloga u 'Umorstva u Wonderlandu' (Wonderland), 2003., istinitoj priči o brutalnom, četverostrukom ubojstvu 1981. u Los Angelesu u koje je bio upetljana legendarna porno zvijezda John Holmes. 2004. dobiva glavnu ulogu u romantičnoj komediji 'Osvoji ljubav' (Win a Date With Tad Hamilton!), 2004. i do sada najzapaženijom ulogom u 'Beyond the Sea', 2004.,  dugoočekivanom filmu Kevina Spaceya koji ga je režirao i odglumio glavnu ulogu. Radnja prati pjevača Bobbya Darina i njegov trnoviti put do slave. Kate dobiva napokon ulogu po kojoj će postati poznata i dokazati svoje glumačke sposobnosti, uloga Lois Lane u 'Superman - Povratak' (Superman Returns), 2006. Slijede drama 'The Girl in the Park', 2007., te '21', 2008., krimi drama o skupini matematičkih genijalaca, studenata MIT koji svoje matematičke vještine iskušavaju u kockarnicama na kartaškoj igri 'ajnc' i zarađuju astronomske svote, ne obazirući se na zakon i stroga pravila igre.

2010. Kate glumi u akcijskom vesternu 'Put ratnika' (The Warrior’s Way), 2010., ali je film proglašen totalnim promašajem. Slijede filmovi 'Little Birds', 2011., 'Another Happy Day', 2011., gdje je Kate rame uz rame Ellen Barkin, Demi Moore i Ellen Burstyn, komediji 'L!fe Happens', 2011., te u remakeu istoimenog psihološkog trilera iz 1971. – 'Psi od slame' (Straw Dogs), 2011.

Zanimljivosti

U slobodno vrijeme volontira u različitim neprofitnim organizacijama, uključujući terapijskog jahanja za djecu s razvojnim poteškoćama u Los Angelesu.

Kate ima različite boje oči, lijevo oko joj je plavo a desno smeđe.

Tečno govori španjolski.

Najmlađa je glumica u ulozi novinarke Lois Lane.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...