Navigation Content

Emma Watson

Emma Watson

Datum rođenja: 15.04.1990

Mjesto rođenja: Paris, France

Visina: 1,65 m

Emma Charlotte Duerre Watson je rođena u Parizu, Francuska. U dobi od pet godina, Emmini roditelji su se rastali i ona se s majkom i mlađim bratom seli u Oxfordshire, Engleska.

Od šeste godina, Emma je znala da želi biti glumica. Pohađala je Oxford branch of Stagecoach Theatre Arts, gdje je studirala pjevanje, ples i glumu. Godine 1999. počinje odabir glumaca za filmsku adaptaciju romana autorice J.K. Rowling za film 'Harry Potter i kamen mudraca' (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), 2001. Uz preporuku Emminog kazališnog učitelja, agenti su odabrali Emmu za ulogu Hermione Granger. Producenti filma su bili impresionirani prirodnim glumačkim sposobnostima mlade Emme, koja je debitirala na filmskom platnu. Kritičari su pohvalili film i izvedbe triju vodećih mladih glumaca, posebno Emme za što je bila nominirana za pet nagrada za svoju izvedbu u filmu i osvojila je Young Artist Award za Leading Young Actress in a Feature Film.

Od objavljivanja vrlo uspješnog prvog filma, Emma brzo postaje jedna od najtalentiranijih mladih glumica u svijetu. Ona i dalje glumi u ulozi Hermione Granger gotovo deset godina, u svim sljedećim Harry Potter filmovi: 'Harry Potter i odaja tajni' (Harry Potter and the Chamber of Secrets), 2002., te 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), 2004. i 'Harry Potter i plameni pehar' (Harry Potter and the Goblet of Fire), 2005., 'Harry Potter i Red Feniksa' (Order of the Phoenix), 2007., 'Harry Potter i Princ miješane krvi' (Harry Potter and the Half-Blood Prince), 2009., 'Harry Potter i darovi smrti' (Harry Potter and the Deathly Hallows), koji je snimljen u dva dijela 2010. i 2011. godine.

Osim toga, Emma je glumila u filmu 'Moj tjedan s Marilyn' (My Week with Marilyn), 2011.

Uz uspješnu glumačku i manekensku karijeru, Emma je pametna i talentirana djevojka koju ćemo još dugo htjeti gledati na velikom platnu.

Zanimljivosti

Sa samo trinaest godina, na listi je top deset The Hottest Female Stars u veljači 2004. godine.

U petnaestoj godini, postala je najmlađa osoba koja se pojavljuju na naslovnici Teen Voguea.

2008. godine je bila treća na listi Moviefone's '25 Hottest Actors Under 25'

Voli sportove na vodi i u Mauricijusu je dobila Open Water PADI certifikat za ronjenje s kojim može roniti bilo gdje u svijetu.

Prijavila se na audiciju za ulogu Lisbeth Salander u filmu 'Muškarci koji mrze žene' (The Girl with the Dragon Tattoo), 2011., ali je izabrana glumica Rooney Mara.

Najbolji prijatelji su joj glumci Daniel Radcliffe i Rupert Grint, ona ih naziva braćom.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...