Navigation Content

Rupert Grint

Rupert Grint

Datum rođenja: 24.08.1988

Mjesto rođenja: Stevenage, Hertfordshire, England, UK

Visina: 1,73 m

Rupert Alexander Lloyd Grint je rođen 24.08.1988. Odrastao je u Hertfordshireu, engleskoj pokrajini sjeverno od Londona. Pohađao je redovno nedjeljne satove glume u školi u Hertfordu. Njegovi glumački počeci obilježeni su ulogom Cvilidrete (Rumplestilskin) u školskoj predstavi 'Bajke braće Grimm'.

Prošavši audiciju za filmove o Harryu Potteru, snimio je ' Harry Potter i kamen mudraca' (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), 2001., 'Harry Potter i odaja tajni' (Harry Potter and the Chamber of Secrets), 2002., te 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), 2004. i 'Harry Potter i plameni pehar' (Harry Potter and the Goblet of Fire), 2005., 'Harry Potter i Red Feniksa' (Order of the Phoenix), 2007., 'Harry Potter i Princ miješane krvi' (Harry Potter and the Half-Blood Prince), 2009., 'Harry Potter i darovi smrti' (Harry Potter and the Deathly Hallows), koji je snimljen u dva dijela 2010. i 2011. godine.

Ostali filmovi: 'Sati vožnje' (Driving Lessons), 2006.,  'Cherrybomb', 2009., 'Divlja meta' (Wild Target), 2010., 'Into the White', 2012.

Zanimljivosti

Poput lika Rona Weasleya, crvenokosi glumac potiče iz brojne obitelji. Ima brata i tri sestre. On je najstariji.

Kao veliki ljubitelj knjiga o Harry Potteru, prijavio se na audiciju za film čim je za nju čuo, iako nije imao iskustva s filmskom glumom. Za svoju je promociju snimio rap video, a esej o Ronu Weasleyu nije predao jer bi, kako je objasnio, sam Ron zaboravio napisati ga.

Boji se paukova, čak i umjetnih, pa je scene s njima opisao kao neugodne.

Zna pomalo svirati gitaru i didgeridoo. Omiljena glazba mu je klasični rock and roll, a kao najdražu grupu izdvaja Arctic Monkeys.

Omiljeni mu je glumac Jim Carrey.

Velik uspjeh Harry Potter filmova omogućio mu je da si ostvari dječački san i kupi vlastiti sladoledarski kombi.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...