Navigation Content

Christina Ricci

Christina Ricci

Datum rođenja: 12.02.1980

Mjesto rođenja: Santa Monica, California, USA

Visina: 1,55 m

Christina Ricci rođenaje 1980. u Santa Monici u Kaliforniji, kao najmlađa od četvero djece. U dobi od osam godina obitelj odluči preseliti u New York. Već sa devet godina debitira u ulozi Cherine najmlađe kćerke u filmu 'Sirene' (Mermaids), 1990. Već slijedeće godine glumi u filmu 'Obitelj Addams' (The Addams Family), 1991., a 1993. u hit-nastavku 'Obitelj Adams 2' (Addams Family Values), 1993. Uslijedio je niz što uspješnih, što nešto manje uspješnih uradaka, kroz koje se Christina prifilira kao zrela glumica. U filmu 'Sada i nekada' (Now and Then), 1995., igra mlađi lik Rosie O'Donnell, a potom je iste godine gledamo u filmu 'Casper' 1995. Njezin početak ozbiljnije glume i općenito odraslih uloga počinju u filmu 'The Ice Storm', 1997., gdje glumi seksualno opreznu Wendy Hood koji vješto zavodi dva brata. Slijede 'Buffalo 66', 1998., 'Pimplek' (Pecker), 1998., te 'Suprotno od sexa' (The Opposite of Sex), 1998. i za ulogu Dedee biva nominirana za Zlatni Globus, a zapazili su je i na Sundance Film Festivalu 1998.

1999. glumi u 'Desert Blue' uz Casseya Afflecka i Kate Hudson i u zabavnom indie filmu '200 cigareta' (200 Cigarettes), 1999. Iste godine pojavljuje se uz Johnnyja Deppa u filmu Tima Burtona 'Sanjiva dolina' (Sleepy Hollow), 1999. U filmu 'Odluka života' (The Man Who Cried), 2000. glumi mladu Židovku koja bježi iz Njemačke za vrijeme Drugog svjetskog rata. Iste godine pojavljuje se u trileru 'Izabranica tame' (Bless the Child), 2000. Okušala se i kao producentica u filmu 'Nacija prozaca' (Prozac Nation), 2001., gdje je i u glavnoj ulozi mlade žene koja kemijskim supstancama nastoji prevladati razne depresije. Film je vrlo dobro primljen na cijenjenom Toronto Film Festivalu.

Slijede romantična drama 'Pumpkin', 2002., koju sama i producira, 'Miranda', 2002. britanski triler o ljubavi, seksu i višestrukim identitetima s Christinom Ricci u ulozi femme fatale i 'Okupljanje' (The Gathering), 2003. U Woody Allenovoj komediji 'Sve ostalo' (Anything Else), 2003. u ulozi djevojke Jerryja Faulka, mladog newyorškog scenarista i pisca, a iste godine ostvaruje zapaženu ulogu u filmu 'Potamnjeli sjaj' (I Love Your Work), 2003. U filmu 'Čudovište' (Monster), 2003., najviše se o Christini pisalo kao o partnerici oskarovke Charlize Theron u drami o serijskoj ubojici Aileen Wuornos.

2005. Christina snima horor 'Prokleti' (Cursed), koji nije baš osvojio publiku, a 2007. glumi u romantičnoj komediji 'Penelope', mladu dobrodušnu djevojku koja je rođena s groznim svinjskim nosom zbog vještice koja je bacila kletvu na njene roditelje. U filmu 'Black Snake Moan', 2006. pojavljuje se uz Samuel L. Jacksona i Justina Timberlakea u ulozi istraumatizirane nimfomanke u potrazi za ljubavi, a u filmu 'Zemlja junaka' (Home of the Brave), 2006. pojavljuje se u ulozi ožalošćene cure koja je izgubila dečka na bojištu u Iraku. 2000 godine nisu toliko bile uspješne za Christinu, svele su se uglavnom na snimanje televizijskih serija i posuđivanju glasa u crtanim filmovima. Sporednu ulogu ostvaruje u omnibus u 'New York, I Love You', 2009., te snima osrednju komediju 'All's Faire in Love', 2009. i triler 'After.Life', 2009. sa Liamom Neesonom i Justinom Longom. 2011. Christina je u komediji 'Bucky Larson: Rođen za slavu' (Bucky Larson: Born to Be a Star).

ZANIMLJIVOSTI

Ona je četvrto dijete Ralph i Sarah Ricci. Njezina braća i sestre su Dante, Pia i Rafael.

Njezin najbolji prijatelj je glumica Gaby Hoffmann.

Na audiciju za ulogu mlade Amy u 'Malim ženama' (Little Women), 1994. Claudie u 'Intervju s vampirom' (Interview with the Vampire: the Vampire Chronicles), 1994., obje su joj uloge promakle i otišle Kirsten Dunst.

Pennsylvanijski rock bend Anthrophobia ima pjesmu o Christini na albumu 'In The Zero To 3 Movement' 1999., pjesma se zove 'Ricci'.

Omiljeni bendovi su joj Red Hot Chili Peppers, Tom Petty, Ramones, The White Stripes, Weezer, REM i Pixies.

Članica je nacionalnog udruženja VOX-Voices for Planned Parenthood koji se bavi obrazovanjem mladih o važnosti planiranja obitelji.

Ima tri psa.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...