Navigation Content

Robert Pattinson

Robert Pattinson

Datum rođenja: 13.05.1986

Mjesto rođenja: London, Engleska

Visina: 1,85 m

Robert Pattinson rođen je 13. svibnja 1986. godine u Londonu u Engleskoj.
Sa 15 godina je počeo glumiti u amaterskom kazalištu Barnes Theatre company. Nakon manje zapaženih pojavljivanja u televizijskim filmovima, prvi je uspjeh ostvario kao Cedric Diggory u filmu ' Harry Potter i plameni pehar' (Harry Potter and the Goblet of Fire), 2005.

Uloga vampira Edwarda Cullena u Twilight serijalu donijela mu je svjetsku slavu i postavila nove standarde doživljavanja besmrtnih krvopija ne kao grabežljivih čudovišta nego kao romantičnih teen idola. U prvom filmu 'Sumrak' (Twilight), 2008., surađivao je i na filmskoj glazbi. Uslijedili su nastavci 'Mladi mjesec' (New Moon), 2009., 'Pomrčina' (The Twilight Saga: Eclipse), 2010. i 'Praskozorje' (The Twilight Saga: Breaking Dawn) u dva dijela, 2011. i 2012.

Između 'Sumrak' filmova pronašao je vremena za snimanje filma 'Ne zaboravi me' (Remember Me), 2010., kao i za portretiranje mladog veterinara s početka 20-og stoljeća, koji se pridružuje putujućem cirkusu, kao timaritelj u istoimenoj ekranizaciji romana Sare Gruen 'Voda za slonove' (Water for Elephants), 2011. U tom mu je filmu partnerica Reese Witherspoon, a Robert nastavlja njegovati image osjećajnog ljubavnika.


Zanimljivosti

Robert Pattinson je velik ljubitelj glazbe. Klavir svira od treće godine, a klasičnu gitaru od pete iako mu je sad draži blues.

Pripremajući se za ulogu u Harry Potter and Goblet of Fire, Robert je prošao tečaj ronjenja.

Na audiciji za film Twilight odabran je među 3000 kandidata.

Nakon 'Sumraka' uslijedile su brojne laskave titule poput: najprivlačniji muškarac (Hello Magazine), najzgodniji glumac (Rolling Stone), najveći filmski srcolomac (Yahoo), jedan od najseksipilnijih živih muškaraca (People Magazine), najbolje odjeveni muškarac 2009. (GQ).
Navodno je daleki rođak povijesnog vladara srednjevjekovne pokrajine Vlaške, Vlada Tepeša, poznatijeg kao inspiracija za lik Drakule u romanu Brama Stokera.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...