Navigation Content

Kristen Stewart

Kristen Stewart

Datum rođenja: 09.04.1990

Mjesto rođenja: Los Angeles, California, USA

Kristen Jaymes Stewart, glumica kojoj zavide mnoge djevojke jer je partnerica Roberta Pattinsona kako na filmu tako i u stvarnosti, rođena je 9. 4. 1990. godine u LA. Već s 11 godina ostvarila je zapaženu ulogu u filmskoj drami 'Sigurne stvari' (The Safety of Objects), 2001.,  a slijedeće godina dosegla je svjetsku slavu ulogom kćeri Jody Foster u filmu 'Soba panike' (Panic Room). Do 2007. godine pojavila se u nekolicini manjih filmova, a za ulogu u 'U divljini' (Into the Wild), 2007., Sean Penna, osvojila je nagradu za mlade nade.

Ništa se od toga, međutim ne može mjeriti s popularnošću Sumrak sage ('Sumrak' (Twilight), 2008., 'Mladi mjesec' (New Moon), 2009., 'Pomrčina' (The Twilight Saga: Eclipse), 2010. i 'Praskozorje' (The Twilight Saga: Breaking Dawn) 2011. i 2012. u kojoj glumi predmet ljubavnog interesa vampira Roberta Pattinsona i vukodlaka Taylora Lautnera. Serijal je ekranizacija istoimenog slijeda knjiga Stephanie Meyer i vodeći kulturološki fenomen među tinejđerima.

Slava nije zaslijepila Kristen, te ona redovno radi i za skromnije nezavisne projekte kao što su 'Ljetna avantura' (Adventureland), 2009., 'Welcome to the Rileys' (2010) i 'The Runaways' (2010) u kojem utjelovljuje poznatu rokericu iz 70-tih i 80-ih, Joan Jett.

Zanimljivosti

Za potrebe snimanja svih pet filmova 'Sumrak' sage Kristen je nosila smeđe kontaktne leće jer je tako zahtijevala uloga, iako su njene oči prirodno zelene.

2010. i 2011. visoko je rangirana na listi najseksipilnijih žena časopisa FHM.

Prije snimanja filma The Runaways intenzivno se družila s Joan Jett i naučila svirati gitaru.

Strastvena je surferica.

Kristen ima tri psa, od kojih su dva mješanci vuka.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...