Navigation Content

Jason Bateman

Jason Bateman

Datum rođenja: 14.01.1969

Mjesto rođenja: Rye, New York, USA

Visina: 1,80 m

Jason Bateman rođen je 14. siječnja 1969. godine u New Yorku. Njegov otac Kent Bateman je filmski i televizijski redatelj, a majka Victoria Bateman stjuardesa. 1981. u dobi od 12 godina, mladi Bateman debitira na televiziji kao James Cooper Ingalls u seriji 'Mala kuća u preriji'. Sredinom 1980-ih postao je najmlađi redatelj koji je osim glumio i režirao tri epizode serije 'Valerie's Family'. Jason je američki filmski i televizijski glumac najpoznatiji po ulozi Michaela Blutha na televizijskom sitcomu 'Arrested Development', 2003. za koji je dobio Zlatni globus za najboljeg glumca u serijama.

Filmsku karijeru započinje u kasnim 1990-tim glumeći manje uloge u filmovima 'Love Stinks', 1999., 'Najslađe stvorenje' (The Sweetest Thing), 2002., 'Sol Goode', 2003., 'Starsky & Hutch', 2004. i 'Prekid' (The Break-Up), 2006. 2006. godine nudi mu se prilika zaigrati veću ulogu u filmu 'Bivši dečko' (The Ex). Počinje glumiti u ozbiljnijim ulogama i filmovima kao što je 'Kraljevina' (The Kingdom), 2007. u ulozi vrhunskog stručnjaka za terorizam uz Jamia Foxxa, Jennifer Garner i Chris Coopera. Iste godine glumi u nagrađivanom filmu 'Juno', 2007. i u filmu 'Dućan čuda gosp. Magoriuma' (Mr. Magorium's Wonder Emporium), 2007. uz Dustina Hoffmana i Natalie Portman.

Slijedeća uloga je u filmu o superjunaku 'Hancock', 2008., te u kriminalističkom trileru 'U vrtlogu igre' (State of Play), 2009. U 'Glavnom sastojku' (Extract), 2009. u ulozi je Joela, botaničara i vlasnika ekstrakta industrijske biljke koji se bori sa zaposlenicima koji ga žele prevariti. Pojavljuje se u 'Ni na nebu, ni na zemlji' (Up in the Air), 2009. U filmu 'Nevolje u raju' (Couples Retreat), 2009., romantičnoj komediji o odnosima partnera glumi uz Vincea Vaughna, Jona Favrea, Faizona Lovea i Kristin Davis. 2010. je s Jennifer Aniston u romantičnoj komediji 'Zamjena' (The Switch). U 2011. glumi u komediji 'Kako se riješiti šefa' (Horrible Bosses) o trojici ogorčenih prijatelja koji smišljaju kako da se zauvijek riješe svojih šefova. Film je bio nomiran za Oscara u kategoriji najbolja komedija. Iste godine je i u komediji 'U tuđoj koži' (The Change-Up) s Ryanom Reynoldsom.

Zanimljivosti

Oženjan je glumicom Amandom Anka, kćerkom pjevačice Paule Anke.

Bavi se biciklizmom i trčanjem. Dnevno pretrči pet milja.

Dobar je prijatelj s Jennifer Aniston.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...