Navigation Content

Chris Klein

Chris Klein

Datum rođenja: 14.03.1979

Mjesto rođenja: Hinsdale, Illinois, USA

Visina: 1,85 m

Chris je rođen 14. ožujka 1979. u mjestu Hinsdale u Illinoisu. Nakon što je proveo prvih trinaest godina svoga života, seli se sa svojom obitelji u Omahz u Nebrasku. Pohađao Texas Christian University u Fort Worthu u Teksasu, gdje je bio član bratstva Chi Alpha.

Otkrio ga je u srednjoj školi redatelj Alexander Payne kada je tražio lokaciju za snimanje filma 'Izborni dani' (Election), 1999. i Klein je dobio glavnu ulogu u filmu. Slijedi teen komedija 'Američka pita' (American Pie), 1999., redateljski debi braće Pavla i Chrisa Weitza, a prvi film u 'American Pie' seriji filmova.  Film je na kino blagajnama bio hit i iznjedrio je još dva nastavka, ali Klein se pojavljuje još samo u drugom dijelu 'Američka pita 2' (American Pie 2), 2001. U filmu 'Rollerball', 2002. tumači glavnu ulogu super-zvijezde u smrtonosnom futurističkom sportu na koturaljkama. Pojavljuje se u akcijskoj povijesnoj ratnoj drami 'Bili smo vojnici' (We Were Soldiers), 2002., te 2003. u kriminalističkoj drami 'Neočekivani zločin' (The United States of Leland), 2003.

Slijede filmovi  u kojima glumi manje uloge; 'Dugi vikend' (The Long Weekend), 2005.,  'Samo prijatelji' (Just Friends), 2005., 'Američki snovi' (American Dreamz), 2006., 'Dobar život' (The Good Life), 2007.Napokon, 2007. dobiva jednu od glavnih uloga uz Elijah Wooda i Jona Bernthal u '30 dana' (Day Zero), 2007., filmu o tri najbolja prijatelja koja su unovačena u vojsku i imaju 30 dana razmišljanja do svog poziva na dužnost.

ZANIMLJIVOSTI

Bio je zaručen s Katie Holmes prije nego što je glumica upoznala Toma Cruisea.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...