Navigation Content

U KINIMA

'Poziv' - Ovaj poziv u pomoć možete ignorirati

Solidna režija i korektni glumci ne mogu spasiti besmislenu priču i loše napisane likove

Foto: promo/ 'Poziv' je još jedan u nizu sasvim zanemarivih trilera čiju ćete radnju vrlo vjerojatno zaboraviti čim završi, ali usprkos brojnim manama uspijeva biti donekle zabavan zahvaljujući dinamičnoj režiji i solidnoj glumi većine uključenih. Iznenađujuće, Halle Berry je uvjerljiva kao glavni lik, za razliku od njezinih ostalih uloga u posljednje vrijeme, ali taj je tračak talenta uzalud potrošen u ovakvom uratku.


Ukoliko pogledamo prijašnje uratke scenarista Richarda D'Ovidija, onda je jasno da 'Poziv' nije ni mogao biti više od prosječnog trilera prepunog klišeja. '13 duhova' je slab horor s loše napisanim likovima i dijalogom, a 'Do kraja' je još jedan akcijski promašaj Stevena Seagala u kojem, naravno, nema nijedne pametne izgovorene rečenice. 'Poziv' možda ima bolji scenarij od ta dva filma, ali daleko je od bilo kakve 'pameti'. Zanemarimo li postepeno sve besmisleniju radnju i očajnu završnicu, ostaju nam jednostavni i nezanimljivi likovi. Halle Berry jedina dobiva svojevrsnu karakternu razradu, ali i to je narušeno spomenutom završnicom bez traga logike, dok su sporedni likovi 'ukras'. Ipak, usprkos nedostatku konkretnih likova, film ima brz protok radnje i tijekom prve polovice nije dosadan. Redatelj Brad Anderson brzim i dinamičnim kadrovima stvara svojevrsnu napetost iz situacija u kojima zapravo nema što pohvalno. Nažalost, Anderson lukavom režijom ne može spasiti traljavu priču koja u drugoj polovici postaje potpuno generička i predvidljiva nakupina klišeja. Iskusnijim gledateljima i ljubiteljima žanra 'Poziv' svakako neće pružiti mnogo zadovoljstva, već prvenstveno frustraciju nedostatkom barem pokušaja inovativnosti.


Zaključno, 'Poziv' se može preskočiti bez grižnje savjesti jer je plošan triler bez traga inspiracije, zaokružen uvredljivo besmislenom završnicom i nedostatkom solidnih likova. Pozitivne odlike čine ga donekle gledljivim, ali to je slaba utjeha za one koji ga 'odrade' do kraja.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...