Navigation Content

U KINIMA: 'HOTEL TRANSILVANIJA'

Hotel Transilvanija - dječja čudovišna zabava

Prilično predvidljivo i nepotrebno ostvarenje bez trenutka prave scenarističke inspiracije koje usprkos tome uspijeva biti zabavno iskustvo za ciljanu, mladu, publiku. Dok će mlađi naraštaji možda uživati u raznim vratolomijama i šalama uz paletu likova raznih čudovišta, iskusniji gledatelji teško će 'progutati' prilično plitak scenarij.

Foto: Continental Film/ Tržište filmske animacije posljednjih godina jasno se dijeli na inovativne uratke i one koji prate provjeren dječji format, često uz katastrofalne rezultate. Drugim riječima, neki studiji tretiraju animaciju kao medij potpuno ravnopravan igranome filmu, uz sjajne scenarističke poteze i vrhunsku vizualnu prezentaciju, dok drugi ne pokušavaju više od zadovoljavanja ciljane dječje publike s minimalno uloženoga truda. Sudeći po najavama, 'Hotel Transilvanija' doima se kao još jedan generički uradak bez mnogo dubine ili barem originalne priče, ali provjerimo je li to istina, s obzirom na pozitivnu reakciju vanjske publike (osim kritičara koji ga nisu dobro prihvatili).

 

Nažalost, 'Hotel Transilvanija' prilično je predvidljivo i nepotrebno ostvarenje bez trenutka prave scenarističke inspiracije, ali usprkos tome uspijeva biti zabavno iskustvo za ciljanu, mladu, publiku. Dok će mlađi naraštaji možda uživati u raznim vratolomijama i šalama uz paletu likova raznih čudovišta, iskusniji gledatelji teško će 'progutati' prilično plitak scenarij. Zatim, vizualni dojam, kao i atmosfera u cjelini, ne ostavljaju gledatelja impresioniram, već posve ravnodušnim. Ovo svakako nije neko od ranijih ostvarenja Tim Burtona, već prilično besmisleno šarenilo žarkih boja i veselih tonova što se često ne uklapa uz poznata hollivudska čudovišta kao temelj filma. Redatelj Genndy Tartakovsky radio je na mnogim televizijskim animiranim serijama i s obzirom da mu je ovo filmski prvijenac, režira potpuno pouzdano i kvalitetno, no problem je u tome što je za ovu temu loš izbor. Filmu nedostaje vizualni identitet kojime bi se zamaskirao osrednji scenarij i predvidljiva priča, a Tartakovsky sve predstavlja bez zasebnog stila ili snažne atmosfere. Naravno, ovo će možda predstavljati problem samo zahtjevnijim gledateljima, jer - kao što je već spomenuto - film sjajno funkcionira za ciljanu publiku. Razna čudovišta koriste se za obilje fizičkog humora bez mnogo pameti i sva su napravljena prilično simpatično, što će zainteresirati mlađe naraštaje. Film pruža i neke sjajne dosjetke pa se gledatelj možda ponada da će scenarij krenuti kvalitetnim tempom i pametnim humorom naprijed, ali brzo se sve pretvara u generički dječji film o odrastanju i ljubavnoj priči bez ikakve dubine.

Zaključno, 'Hotel Transilvanija' animirani je film stvoren za dječju publiku bez mnogo truda da izađe iz tih granica. Scenarij je plitak i predvidljiv pa će iskusnijim gledateljima biti dosadan, pogotovo jer ne pruža specifičnu atmosferu ili stil, a prožvakane ljubavne i obiteljske teme samo izazivaju kolutanje očiju. Solidan izbor za 'ubiti' vrijeme s najmlađima u kinu i ništa više od toga.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...