Navigation Content

U KINIMA: 'DVOSTRUKA IGRA'

Richard Gere kao dvostruki špijun

Prilično zanemariv triler gdje slabe likove zasjenjuje jedino besmislena radnja

Foto: www.beyondhollywood.com/
Michael Brandt relativno je poznati scenarist filmova kao što su 'U 3 i 10 za Yumu' ili 'Traženi', a 'Dvostruka igra' njegov je redateljski prvijenac. Zapravo jedino zanimljivo za ovaj film jest glumačka postava s Richardom Gereom koji se uporno pokušava nametnuti kao veoma ozbiljan glumac, a ne samo (nekoć) seks simbol, i Topherom Graceom poznatom po ulozi u 'Ludim 70-ima', kojemu filmska karijera još uvijek nije procvala.


Iznenađujuće, film 'Dvostruka igra' daleko je od katastrofe kakvom ga prikazuje inozemna kritika, ali svakako nije kvalitetan uradak koji ćemo dugo pamtiti. Ako gledatelj prethodno nije pogledao foršpan filma, možda će se iznenaditi što je Richard Gere zapravo 'negativac', odnosno sam špijun Cassius koji se pretvara da lovi zajedno s Topherom Graceom, koji tumači mladog ambicioznog agenta. Riječ je, dakle, o 'staromodnijem' trileru u kojem promatramo radnju kroz spektar lika koji je ujedno negativac i pozitivac. Saznanje o dvostrukoj igri dotičnog špijuna dobijemo već unutar prvih pola sata i valja napomenuti da je film do tog trenutka totalna gnjavaža prepuna klišeja. Kad napokon gledatelj stekne interes zbog uvedene kompleksnosti lika, film počinje biti izrazito zanimljiv jer pratimo akcije hladnokrvnog ubojice umjesto do tada sasvim dosadnog i tipičnog umirovljenog agenta. No kako radnja ide dalje, tako i ta zanimljivost postaje napor, dosada i frustracija jer gotovo ništa nema smisla. Lik Cassiusa jako je neizbalansirano napisan, s često posve nerazumljivim motivacijama, a Gere ne pridonosi mnogo svojim 'uspavanim' i tromim nastupom. Topher Grace prilično je angažiran za svoju ulogu, ali problem je što je njegov lik dosadan i generičan. Zaključno, imamo dva lika od kojih je samo jedan donekle zanimljiv, koji se 'koprcaju' u priči koja svakom minutom postaje sve besmislenija. Sporedni likovi posve su zanemarivi, a svojevrsni negativac naknadno ubačen samo da bi imali neku površnu akcijsku završnu sekvencu. Režija je uglavnom bez greške, odnosno školski odrađena s jedinom zamjerkom u obliku rijetkih čudnih usporenih kadrova koji ničemu ne služe.

Zaključno, 'Dvostruka igra' nije ništa više od često besmislenog trilera gdje nedostaje snažnih likova i povodom toga i jakih emocija zbog čega nam se teško uživjeti u akcijske rasplete. Ni rijetki trenuci zanimljivosti ne mogu spasiti sveukupni osjećaj dosade i slabe radnje.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...