Navigation Content

U KINIMA 'NE ZNAM KAKO JOJ TO USPIJEVA'

Carrie Bradshaw razapeta između obitelji i posla

Oslanjajući se na popularnost Sarah Jessice Parker i megahita 'Seks i grad', redatelj Douglas McGrath filmom 'Ne znam kako joj to uspijeva' pokušao je dočarati frenetičnu svakodnevnicu suvremene poslovne žene i majke. Kako mu to uspijeva? Nikako!

Foto: Ascot Elite/ Kate Reddy (blago rečeno nenadahnuta interpretacija Sarah Jessice) prezaposlena je, izuzetno ambiciozna financijska analitičarka koja pokušava izbalansirati zahtjevan posao i još zahtjevniji obiteljski život s mužem i dvoje male djece, i to sve ne skidajući se iz visokih potpetica. Njezina sposobnost da sklopi milijunski vrijedne poslove, brine se o djeci i održava zdrav odnos sa suprugom, prepun ljubavi i razumijevanja, zvuči kao SF, a nije mala vjerojatnost da bi usput mogla nabiti kompleks inferiornosti prosječnim ženama.

Naravno, lukav plan zamaskiran je s nekoliko Kateinih 'nesavršenosti' (sitne laži zbog kašnjenja na posao, slučajno slanje poruke lascivnog sadržaja poslovnom partneru, kosa zaražena ušima itd.) koje bi, između ostalog, trebale služiti kao humoristični intermezzo, no toliko su predvidive i iritantne da dodatno umanjuju ionako slab dojam. Film je obilježen blesavim dijalozima i posvemašnjim nedostatkom karakterizacije, pa u skladu s time i suvislijih odnosa među likovima. Čak ni ulazak u raspravu o tome koju poruku šalje ženama i u kojoj mjeri vrijeđa inteligenciju gledatelja ne vodi daleko.

<iframe width="600" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Uv1QsQN78Hk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Uz SJP - koja, čini se, nije u stanju izaći iz manire Carrie Bradshaw - zapaženije uloge ostvario je još uvijek šarmantni Pierce Brosnan te dvije ljepotice, Christina Hendricks ('Momci iz Madisona') i Olivia Munn. Doduše, likovi koje utjelovljuju izuzetno su bezlični, beskarakterni i u najboljem slučaju oličenje najgorih predrasuda i stereotipa (hladna karijeristica, bezlična prijateljica, zaljubljivi šef, priglupa kućanica...).

U vrlo žestokoj konkurenciji promašaja kao što su 'Koji je tvoj broj?' i 'Nešto posuđeno', 'Ne znam kako joj to uspijeva' ipak se nameće kao ozbiljan kandidat za naslov najlošije komedije godine.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...