Navigation Content

U KINIMA: 'KUNG FU PANDA 2'

Panda kao zvijezda akcijskog spektakla

Iako originalni 'Kung fu panda' nije bio osobito hvaljen, ali je bio izvanredno komercijalno uspješan, nastavak animiranog filma vrlo je solidna (mada komercijalno, za sada, ne zadovoljava producente), no pomalo mračna priča čije dobre, ali poprilično nasilne akcijske scene i nisu posve primjerene najmlađoj djeci

Foto: RTL/ Varijacija klasične priče o Isusu upakirana u akcijski crtić i radnjom smještena na Daleki istok uzrujala je kineske vlasti do te mjere da su odlučili investirati u velebni studio nedaleko od Pekinga u koji se smjestilo čak 180 filmskih tvrtki čiji je zadatak stvarati animirane filmove kao konkurenciju upravo crtićima poput 'Kung fu pande' koji je imao fantastičnu gledanost u Kini (bio je prvi animirani film koji ne premašio zaradu od 100 milijuna yuana), no režimski kritičari obrušili su se na njega kao na 'zapadnjačku eksploataciju kineske kulture'.

Ovih dana u kineska kina dolazi prvi rezultat napora tamošnjeg ministarstva kulture za međunarodni proboj kineske animacije na međunarodno tržište - film 'Legenda o zecu'. Antropomorfni junak, kao što naslov sugerira, ovoga puta nije panda, nego zec koji barata nevjerojatnim borilačkim vještinama. U film je uloženo 18 milijuna dolara, sniman je 3D tehnologijom i to pune tri godine, a na njemu je radilo čak više od 500 animatora. Pando, čuvaj se, stiže zec i namjerava te potući tvojim vlastitim oružjem!

No, dok se kung fu zec ne domogne naših krajeva, zadovoljit ćemo se DreamWorksovom 'Kung fu pandom 2'. Panda Po u novoj avanturi kreće u istraživanje svojih korijena, no strašna povijest njegove obitelji vodit će ga u ubojiti sukob sa zlim paunom princem Shenom, koji želi osvojiti cijelu Kinu i stati na kraj kung fuu.

<iframe width="600" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/YdaMGcOyfjM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Priča o pandinom porijeklu i njegova spalsilačka uloga svojevrsna je varijacija na klasičnu priču o Isusu, a pridodani su joj tamni tonovi, krvavi obračuni i naizgled nezaustavljivo zlo protiv kojega je svaki otpor uzaludan, koji je čine možda čak pretjerano mračnom i ozbiljnom za najmlađe gledatelje.

Uz simpatične akcijske junake poput tigrice i bogomoljke, živopisnog negativca pauna te simpatičnog kuhara sa snažno razvijenom trgovačkom crtom, koji je Poov otac, rezultat je vrlo solidan animirani film s vrlo uzbudljivim akcijskim sekvencama.

All star glumačka ekipa koja obuhvaća široki raspon holivudskih faca, od Angeline Jolie i Jacka Blacka do Dustina Hoffmana i Jean-Claudea Vann Dammea, u domaćoj verziji ne dolazi do izražaja zbog sinkronizacije na hrvatski koja je efektno odrađena i ne narušava dobar dojam filma.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...