Navigation Content

ZLATNI GLOBUSI 2017.

Trijumf mjuzikla 'La la Land' i povijesni govor Meryl Streep

Apsolutni pobjednik ovogodišnje 74. dodjele Zlatnih globusa je mjuzikl Damiena Chazellea 'La La Land' s osvojenih sedam nagrada. Ryan Gosling svoju je pobjedu posvetio partnerici Evi Mendes i njezinom preminulom bratu, a Emma Stone najbolja je glumica u mjuziklu. Slavili su sinoć i Britanci Hugh Laurie i Tom Hiddleston zahvaljujući ulogama u seriji 'The Night Manager', a pobjeda odlične Francuskinje Isabelle Huppert u kategoriji najbolje glumice mnoge je iznenadila. Brad Pitt dobio je podršku kolega, a kraljica večeri bila je Meryl Streep u svojoj kritici Donalda Trumpa, pozivajući američke novinare da budu najhrabriji u vremenima koja dolaze

Foto: Profimedia/ Nakon briljantne pobjede na dodjeli Zlatnih globusa mjuziklu 'La la Land', koji je pomeo konkurenciju osvojivši sedam nagrada, smiješe se Oscari. Iako je najboljim filmom proglašena drama 'Moonlight', 'La la Land' 31-godišnjeg redatelja Damiena Chazellea pobijedio je u kategoriji za najbolji mjuzikl, najbolju pjesmu, najboljeg glumca u mjuziklu (Ryan Gosling), najbolju glumicu Emmu Stone, najbolji scenarij i najboljeg redatelja.

Francuska glumica Isabelle Huppert pobijedila je u kategoriji najbolje ženske uloge u drami 'Elle' i tako razočarala Natalie Portman, kojoj su svi predviđali pobjedu za ulogu Jackie Kennedy u filmu 'Jackie'. Slavio je i Billy Bob Thornton kao najbolji glumac u seriji 'Goliath'. Najemotivniji govor imao je Ryan Gosling zahvalivši svojoj partnerici Evi Mendes i majci njegove dvije kćeri na najvažnijoj podršci.

'Dok sam ja proživljavao svoje najljepše filmsko iskustvo snimajući film 'La la Land', moja  trudna supruga brinula se o našoj kćeri i teško bolesnom bratu koji je izgubio bitku s rakom. Da ona na sebe nije preuzela tu odgovornost, ja sada ne bih bio tu', rekao je Gosling.

Ryan Gosling The Golden Globes Win And Speech 2017


Glumica koja je svojim govorom obilježila ovogodišnju dodjelu Zlatnih globusa zasigurno je jedinstvena Meryl Streep koja je dobila nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo, usmjerivši otrovnu strelicu prema Donaldu Trumpu, no ne spomenuvši nijednom njegovo ime.

'Sve što se događalo tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u slomilo mi je srce. Nažalost, nije to bio film, to je bila naša stvarnost', rekla je Streep. 'Nepoštovanje rađa nepoštovanje, agresija rađa agresiju, a ponižavanje ljudi od osobe koja će voditi ovu zemlju daje pravo i drugima da rade to isto. Kada moćnici preuzmu vlast da bi zlostavljali, onda smo svi gubitnici', rekla je glumica referirajući se na skandal nakon što se Trump izrugivao njujorškom novinaru Sergeu Kovaleskom zbog njegova fizičkog hendikepa.

Profimedia
Govor Meryl Streep komentirao je i Trump izjavivši da 'nije iznenađen'

'I što je uopće danas Hollywood? Tko smo mi? Među nama je toliko doseljenika i stranaca i kad bismo ih se svih odrekli, mogli bismo gledati samo nogomet i borilačke vještine, a to nije umjetnost', poručila je Streep, a kolege su joj zahvalili ovacijama.

Meryl Streep Speech The Golden Globes 2017


Iznenađenje večeri bilo je pojavljivanje Brada Pitta na pozornici u ulozi najavljivača, a kolege su ga također podržali pljeskom ohrabrivši ga zbog obiteljske kalvarije kroz koju trenutačno prolazi. Među nagrađenima sinoć bili su i Viola Davis, Aaron Taylor-Johnson, Casey Affleck, Hugh Laurie i Sarah Paulson.

Profimedia
Tom Hiddleston slavio je u kategoriji za najboljeg glumca u seriji 'The Night Manager'

Profimedia
Natalie Portman ostala je bez nagrade za ulogu u filmu 'Jackie'

Profimedia
Brad Pitt

Viola Davis win the Golden Globe 2017Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...