Navigation Content

NATJEČAJ KLASIK TV – DORF 2016 .

Foto: Klasik TV/ Televizijska kuća Televizija Classicum d.o.o. iz Zagreba (u daljnjem tekstu: Klasik TV) i Udruga ljubitelja filma RARE (u daljnjem tekstu: DORF) ustanovili su u Zagrebu godišnju Klasik TV nagradu za najbolji razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma, kojoj je namjera poticanje i pomaganje produkcije dokumentarnih glazbenih filmova na području Hrvatske i susjednih zemalja (Slovenija, BiH, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Kosovo).

Pozivamo sve autore i scenariste da pri jave svoj scenarij za kratkometražne ili dugometražne dokumentarne glazbene filmove. Pravo prijave imaju fizičke i pravne osobe.

Uvjeti natječaja i definiranje nagrade:
I Nagrada Klasik TV-a za 2016. godinu se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 10.000 kuna.

II Nagrada se dodjeljuje na osnovi scenarija - sinopsisa za film pristiglog na natječaj. Sinopsis i treatment ne smije biti duži od 10 stranica. Obavezno se prilažu: životopis scenarista/ice, treatment i plan razvoja projekta.

Pozivamo sve autore i scenariste da pošalju prijavu - u digitalnom obliku na info@filmfestivaldorf.com s naznakom 'Za natječaj KlasikTV' te s ispunjenom prijavnicom na adresu Klasik TV, Šoštarićeva 10, 10000 Zagreb, Hrvatska

III Klasik TV obvezuje se na gradu isplatiti u 2 obroka: polovica iznosa dodjeljuje se na samom festivalu, a druga polovica po završetku grube montaže filma, a prije postprodukcije i po potpisu koproducentskog ugovora.

IV O nagradi Klasik TV-a odlučuje tročlani žiri koji čine predstavnik Klasik TV-a, predstavnik DORF-a i jedna nezavisna stručna osoba. (Imena članova žirija bit će objavljena naknadno).

V Po završetku produkcije nagrađenog filma Klasik TV zadržava pravo na prikazivanje filma u vlastitom programu bez naknade. Time ne priječi komercijalizaciju filma na drugim distribucijskim kanalima, ni mogućnost promocije na filmskim festivalima i drugim manifestacijama. Početak prikazivanja filma na Klasik TV-u dogovorit će se s autorom i producentom filma, najkasnije u roku od godinu dana od prvog javnog prikazivanja filma.

VI Natječaj za godišnju nagradu Klasik TV-a za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma otvoren je od 4. 3. 2016. do 1. 5. 2016. Proglašenje pobjednika bit će na zatvaranju festivala DORF 2016.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...