Navigation Content

NAJBOLJI FILM, GLUMAC I REDATELJ

'Povratnik' veliki pobjednik BAFT-e

Drama preživljavanja i osvete osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCapria i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua

Foto: Profimedia/ Film je isto tako dobio nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je 'Carol' Todda Haynesa, 'Most špijuna' Stevena Spielberga, 'Spotlight' Toma McCarthyja i 'Okladu stoljeća' Adama McKaya.

U filmu, koji je već dobio nekoliko nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega nakon što ga napadne medvjed ostave njegovi drugi članovi ekspedicije 1820-tih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

'Ovo je nevjerojatno', rekao je meksički redatelj Inarritu nakon dobivanja nagrade za najbolji film.

Američki glumac Leonardo DiCaprio je u dobio britansku filmsku nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu povratnika u istoimenom filmu.

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu 'Soba'.

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LoebZZ8K5N0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...