Navigation Content

OTIŠLI PRERANO

10 poznatih glumaca preminulih za vrijeme snimanja filma

Tragično je kad nas napuste poznate, nama drage ličnosti, a još je tragičnije kada se to dogodi prije nego što završe svoja umjetnička djela. Uz to što je tragičan, takav događaj predstavlja i velik problem produkcijskim kućama jer im onemogućuje završetak rada na njihovim glomaznim projektima

Foto: Arhiva/

Predstavljamo vam listu glumaca koji su preminuli za vrijeme snimanja filma i načine na koje su se njihove produkcijske kuće snalazile kako bi završile filmove na kojima su radili. Neki su se filmovi time proslavili, a neki nikad nisu ugledali svjetlo dana.

10.James Dean (8.2.1931-30.9.1955.)

James Dean

Godine: 24

Uzrok smrti: Prometna nesreća

Film na kojem je radio: Giant/Div

Što je studio poduzeo: Film je bio pri zavšetku snimanja kada je Dean preminuo, gotovo sve scene su bile snimljene. U posljednjoj sceni filma, njegov je lik trebao imati pijani monolog.  Deanu se učinilo da bi za vrijeme snimanja te scene trebao zapravo biti pijan, pa su tako neke rečenice nerazumljive u izgovoru.  Prije nego što su ponovno snimili scenu, Dean je preminuo, pa je studio odlučio unajmiti glumca koji će sinkronizirati glas preko već snimljene scene.

9.Clark Gable (1.2.1901. – 16.11.1960)

Clark Gable

Godine: 59

Uzrok smrti: Krvni ugrušak

Film na kojem je radio: The Misfits

Što je studio poduzeo: Po završetku snimanja filma, Clark Gable je umro nekoliko dana kasnije. Htio je snimati sve scene i vratolomije bez kaskadera te je tako bilo i u ovom slučaju.  Nažalost, scena u kojoj se sudara autom trebala je biti snimljena ponovno, ali studio je odlučio poštovati želju preminulog Clarka koji nije htio koristiti kaskadere te su odlučili ne snimiti scenu ponovno i izbacili su je iz filma.

8.Marilyn Monroe (1.6.1926 – 5.8.1962)

CALIFORNIA, UNITED STATES - MAY 1953:  Marilyn Monroe on patio outside of her home.  (Photo by Alfred Eisenstaedt/Pix Inc./Time & Life Pictures/Getty Images)

Godine:  36

Uzrok smrti: Predoziranje

Film koji na kojem je radila: Something’s Got to Give

Što je studio poduzeo: Kako je ovo bilo pred kraj njene karijere, Marilyn je dobivala opomene od studija zbog kašnjenja na set.  Glasine kažu da je otpuštena i zamijenjena, unatoč tome što  je njen kolega Dean Martin (kojeg je studio “gorko” želio za taj film) odbio raditi s bilo kim osim same Marilyn. Nakon njene smrti, od filma se odustalo i na njega se zaboravilo sve do dokumentarca Marilyn Monroe: The Final Days/Posljednji dani.

7.Bruce Lee (27.11.1940 – 20.7.1973)

Godine: 32

Uzrok smrti: Cerebralni edem

Film na kojem je radio: Game of Death/Igra smrti

Što je studio poduzeo: Ovo je bio Bruce Leejev film oko kojega je htio potpunu kontrolu. Lee si je uzeo pauzu od snimanja vlastitog filma kako bi snimio Way of the Dragon/Na zmajevom putu, te je nažalost preminuo prije se stigao vratiti snimanju Igre smrti.  6 godina kasnije, film je završio Robert Clouse koristeći zamjenske glumce i razne metode kojima je ubacio lice Bruce Leeja u film.  Mnogi misle da je to nepravedno prema Bruceu i njegovoj legendarnoj ostavštini.

6.Brandon Lee (1.2.1965 – 31.3.1993)

Godine: 28

Uzrok smrti: Prostrijelna rana

Film na kojem je radio: The Crow/Vrana

Što je studio poduzeo: Smrt Brandona Leeja za vrijeme snimanja Vrane uzrokovala je mnogo problema. Iako je većina filma bila dovršena, većina glumaca i filmske ekipe odlučili su napustiti rad na filmu  što je stvorilo masu problema produkcijskoj kući Paramount. Neke scene su odlučili promijeniti dok su druge u potpunosti izrezali iz filma te su film pustili u kina iako je prvotna namjera bila izdati film u jednom od tada popularnih video formata.

5.River Phoenix (23.8.1970. – 31.10.1993.)

FILE  October 30: On October 31, 2013 it will be the 20th anniversary of the death of actor River Phoenix. Known for his roles in 'Stand By Me', 'My Own Private Idaho' and 'Indiana Jones and the Last Crusade', Phoenix quickly became a teen sensation. He died at the age of 23 after suffering drug-induced heart failure caused by heroin and cocaine at the Viper Room, in West Hollywood, California. Please refer to the following profile on Getty Images Archival for further imagery: http://www.gettyimages.co.uk/Search/Search.aspx?EventId=129902435&EditorialProduct=Entertainment&esource=maplinARC_uki_13oct LOS ANGELES, CA - 1988:  Actor River Phoenix, star of "Stand By Me," poses during a 1988 Los Angeles, California, photo portrait session. Phoenix, a rising young film star, tragically died in 1993 outside a Sunset Strip nightclub of a drug overdose. (Photo by George Rose/Getty Images)

Godine: 23

Uzrok smrti: Zastoj srca uzrokovan unosom narkotika

Film na kojem je radio: Dark Blood/Tamna krv

Što je studio poduzeo: Kako je River preminuo, a previše važnih scena nije snimljeno, od filma se odustalo. 2012.  redatelj George Sluizer je ipak prikazao film par puta i to samo pred malom publikom na nizozemskom filmskom festivalu te je sam bio narator važnijih scena kojih u filmu nije bilo.

4.Oliver Reed (13.2..1938. – 2.5.1999.)

Oliver Reed

Godine: 61

Uzrok smrti: Srčani udar

Film na kojem je radio: Gladiator/Gladijator

Što je studio poduzeo:  S već visoko razvijenim tehnologijama, studio je odlučio zadržati materijal koji je Reed odradio i odlučili su naći zamjenu. Koristeći sjene i 3D kompjuterski generirane maske, film je napravljen njemu u čast.

3.Phillip Seymour Hoffman (23.8.1967. –2.2.2014.)

FILE - In a Sunday, March 5, 2006, file photo, actor Philip Seymour Hoffman poses with the Oscar he won for best actor for his work in "Capote" at the 78th Academy Awards, in Los Angeles.   Police say  Hoffman has been found dead in his  apartment. (AP Photo/Kevork Djansezian, File)

Godine: 46

Uzrok smrti: Predoziranje

Film na kojem je radio: The Hunger Games Mockingjay Part 1 & 2

Što je studio učinio: Igre gladi su veliki projekt, stoga studio nije htio nalaziti novoga glumca jer je većina važnih scena već bila snimljena, ali isto tako dosta drugih važnih scena nije bilo snimljeno. Studio je odlučio koristiti kompjutersku animaciju (CGI) kako bi stavili lice Phillipa Seymoura Hoffmana na zamjenskog glumca kako bi završili drugi dio filma.

2.Paul Walker (12.9.1973. – 30.11.2013.)

Paul Walker

Godine: 40

Uzrok smrti: Prometna nesreća

Film na kojem je radio: Fast & Furious 7/Brzi i žestoki 7

Što je studio poduzeo: Sa samo nekoliko scena snimljenih, produkcija je otkazana na par mjeseci nakon tragične prometne nesreće. Na kraju je odlučeno da će kao zamjenu koristiti braću Paula Walkera koji na svu sreću jako podsjećaju na preminulog glumca. Uz razne snimačke trikove i ekipu koja je radila Golluma u Gospodaru Prstenova, Paul Walker je oživljen u najnovijem nastavku franšize.

1.Heath Ledger (4.4.1979. – 22.1.2008.)

Heath Ledger

Godine: 28

Uzrok Smrti: predoziranje

Film na kojem je radio: The Imaginarium of Doctor Parnassus/Imaginarijum doktora Parnassusa

Što je studio poduzeo: Produkcija je ugašena na par mjeseci nakon smrti Heatha Ledgera, ali se studiju posrećilo zbog domišljatih promjena na scenariju te uz pomoć Johnnyja Deppa, Judea Lawa i Colina Farrella koji su uskočili kao zamjena. Film su završili kako se i namjeravalo te su ga posvetili Heathu Ledgeru. Depp, Farrell i Law odrekli su se svoje cijele zarade od filma i poklonili su je Heathovoj kćerki kako bi joj osigurali sigurnu budućnost.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...