Navigation Content

U 84. GODINI

Preminuo slavni glumac Bora Todorović

Slavni glumac Bora Todorović umro je jutros u Kliničkom centru Srbije u 84. godini, javljaju Nezavisne novine

Foto: YouTube Screenshot/ Slavni glumac Bora Todorović doživio je prije nekoliko dana težak moždani udar nakon kojeg je pao u komu, objavljeno je iz Kliničkog centra Srbije.

Bori Todoroviću navodno je pozlilo nedugo nakon operacije slijepog crijeva. Operacija je protekla u redu, ali se nekoliko dana kasnije požalio na bolove i odjednom mu je pozlilo.

Utjecajni glumac oprostio se od glume prije godinu dana, a nedavno je postao i djed.


Rođen je u Beogradu 5. studenoga 1930. Studirao je strojarstvo, ali se prebacio na glumu te je studirao u klasi s Ljubom Tadićem. Cijela njegova obitelj je glumačka - sestra Mira Stupica te djeca Srđan Todorović i Dana Todorović također su glumci.

Prvi kazališni angažman bio mu je u Beogradskom dramskom pozorištu, ali je sa sestrom Mirom Stupicom i njenim tadašnjim suprugom Bojanom Stupicom 1957. otišao u Zagreb i četiri godine radio na sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Ostvario je velik broj filmskih i televizijskih uloga, među kojima se posebno ističu filmovi 'Maratonci trče počasni krug', 'Balkanski špijun', 'Balkan ekspres', 'Dom za vješanje' i 'Profesionalac'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...