Navigation Content

HUMANITARNI PROJEKT

Spider - Man i WWF ujedinjuju snage u 'Satu za planet Zemlju'

Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planet Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planeta

Foto: Continental Film/ Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative 'Sat za planet Zemlju' i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati 29. ožujka u 20:30 sati. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma 'Čudesni Spider-Man 2', inicijativi 'Sat za planet Zemlju' pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te redatelj Marc Webb. 'Ponosan sam što je Spider-Man prvi ambasador superheroj jer upravo tako pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svjesni svojih moći', izjavio je Andrew Garfield, koji utjelovljuje Spider-Mana u predstojećem nastavku filma. ''Sat za planet Zemlju' je pokret koji je ostvario veliki utjecaj diljem svijeta, zamislite samo što možemo napraviti sada kad je Spider-Man na našoj strani'. 'Čak i kao pojedincu, Sat za planet Zemlju daje vam mogućnost da inspirirate bilo koga i to ne samo na jedan sat. Postoje odlični projekti širom svijeta koji teže očuvanju planeta i u koje se svi možemo uključiti', smatra glumica Emma Stone.

Marc Webb, redatelj filma 'Čudesni Spider-Man 2', objavio je i listu WWF projekata u Indoneziji koje je podržao u okviru kampanje: spašavanje sumatranskog tigra, slona, nosoroga i orangutana, kao i njihovog šumskog staništa. ''Sat za planet Zemlju' je pokret pun superheroja - moćne gomile koja inspirira promjene za dobrobit planeta, zamislite što sve još možemo zajedno učiniti', istaknuo je. 'Sat za planet Zemlju' prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluje stotine milijuna ljudi širom svijeta u više od 7000 gradova iz 152 države. Hrvatska u spomenutoj inicijativi sudjeluje već 5 godina, te je tako 2013. godine čak 48 hrvatskih gradova ugasilo svoje kulturne znamenitosti na dan proslave. Pored gašenja svjetala, ove godine će se svatko moći uključiti u kampanju putem društvenih mreža i tako podržati brojne globalne kampanje WWF-a.

'Nismo ni sanjali da će Sat za planet Zemlju imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spider- Mana, nadamo se da ćemo motivirati još pojedinaca da postanu superheroji planeta i podrže projekte i kampanje širom svijeta', smatra Andy Ridley iz WWF-a, direktor i osnivač inicijative 'Sat za planet Zemlju'. Tako je Sony Pictures Entertainment podržao WWF-ov projekt u Kini kojim se pokušava zaustaviti nestanak šuma koje su stanište pande. Sam film 'Čudesni Spider-Man 2' predstavlja 'najekološkiji' projekt u povijesti kompanije Columbia Pictures. Ovaj ekološki pristup prisutan je u svim fazama stvaranja filma – kako u snimanju tako i u produkciji.

'Izuzetno sam ponosan što 'Čudesni Spider-Man 2' ima nizak ekološki otisak. Obvezali smo se biti ekološko osviješteni tijekom produkcije, a sudjelovanje u akciji 'Sat za planet Zemlju' predstavlja krunu tog uspjeha', izjavio je Jeff Blake.  'Sat za planet Zemlju' i Spider-Man pokazuju nam da svako može biti superheroj planeta. Uključite se i vi ovdje.

Avanturistički spektakl 'Čudesni Spider-Man 2' u domaća kina dolazi 24. travnja!

Kino najava filma 'Čudesni Spider - Man 2'

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Dječak A
Građanin opasnih namjera
Ta luda ljubav

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...