Navigation Content

DODIJELJENE NAGRADE

Najviše Zlatnih globusa odnio film 'Američki varalice'

Film koji je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa odnio najviše glavnih nagrada je kriminalistička komedija smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća 'Američki varalice' ('American Hustle') redatelja Davida O. Russella, koja je pobijedila u kategorijama najbolje komedije/mjuzikla, najbolje glumice u komediji ili mjuziklu, te najbolje sporedne glumice

Foto: Continental Film/ Najboljim filmom u kategoriji drame proglašen je 'Dvanaest godina ropstva' ('12 Years a Slave') u režiji Stevea McQueena, temeljen na istinitoj priči o slobodnom Afroamerikancu koji je prodan u ropstvo u razdoblju prije američkog Građanskog rata, no iako je imao sedam nominacija osvojio je samo tu nagradu.

Ni Russell niti McQueen nisu dobili nagradu za najboljeg redatelje već je ta titula otišla Meksikancu Alfonsu Cuaronu, redatelju 'Gravitacije' ('Gravity'), SF trilera koji je pobrao odlične kritike i ostvario izvrsnu zaradu od 670 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama.

Nagradu za najboljeg dramskog glumca osvojio je Matthew McConaughey za ulogu teksaškog rednecka oboljelog od AIDS-a koji krijumčari ilegalni lijek protiv AIDS-a u Teksas u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa' ('Dallas Buyers Club').

U kategoriji najbolje dramske glumice pobijedila je Cate Blanchett, igrajući glavnu junakinju filma 'Jasmine French' ('Blue Jasmine'), humorne drame Woodyja Allena.

Globus za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu osvojio je Leonardo DiCaprio za ulogu neobuzdanog brokera Jordana Belforta u 'Vuku s Wall Streeta' ('The Wolf of Wall Street'), dok je u ženskoj konkurenciji trijumfirala Amy Adams u ulozi ljubavnice prevaranta Irvinga Rosenfelda, glavnog lika iz 'Američkih varalica'.

Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Jared Leto za ulogu u 'Dobrim dilerima iz Dallasa' i Jennifer Lawrence za 'Američke varalice'.

Najbolji animirani film je 'Snježno kraljevstvo' ('Frozen'), a Zlatni globus u kategoriji filma na stranom jeziku dobio je talijanski film 'Velika ljepota' ('La Grande Bellezza').

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...