Navigation Content

PARADOKSI HOLLYWOODA

Mlade glumice najisplativije, stari glumci najbolje plaćeni

Emma Stone, Mila Kunis i Jennifer Lawrence tri su mlade glumice na kojima ulagači u filmsku industriju ostvaruju najveću dobit, pokazala je godišnja analiza časopisa Forbes 'najvrednijih' holivudskih zvijezda

Foto: Reuters/ Stone, koja glumi u serijalu 'Čudesni Spider-Man', nalazi se na prvome mjestu Forbesove liste kao najunosniji glumac/glumica svijeta, s povratom u visini 80 dolara po uloženom dolaru. Na drugom je mjestu Kunis, koja je među ostalim u posljednje vrijeme glumila u blockbusteru 'Carstvo velikog Oza', s povratom od 68,70 dolara po uplaćenom dolaru ulaganja, a zvijezda 'Igara gladi' oskarovka Jennifer Lawrence na trećem je mjestu s neznatno manjim povratom od 68,60 dolara za dolar ulaganja, piše britanski Guardian.

Ovogodišnjim popisom ulagački najunosnijih zvijezda Hollywooda dominiraju žene - na četvrtom je mjestu Natalie Portman (31,30 dolar povrata za dolar ulaganja).

Prvi je najprofitabilniji muškarac tek na petom mjestu: Dwayne Johnson, poznat i kao 'The Rock', sa 31 dolarom povrata ostvarenim za svaki dolar njegova honorara.

Trijumfalan povratak mladih glumica na vrh Forbesove liste ostvaren je unatoč neporecivoj činjenici da su najbolje plaćeni u Hollywoodu stariji glumci. Robert Downey Jr (75 milijuna dolara), Channing Tatum (60 milijuna dolara) i Hugh Jackman (55 milijuna dolara) trenutačno su najbolje plaćene holivudske zvijezde. Prema podacima Forbesa, najbolje je od glumica plaćena Angelina Jolie, koja bi s honorarom od 33 milijuna dolara po filmu na zajedničkoj listi glumaca i glumica dospjela tek na deseto mjesto.

Najmanje vrijednim holivudskim ulaganjem Forbes je prethodno ovoga mjeseca proglasio glumca Adama Sandlera, koji ulagačima omogućuje 'bijednih' 3,40 dolara povrata na uplaćeni dolar.

Među prvih deset na Forbesovoj listi najunosnijih glumaca Hollywooda još su ušli Daniel Craig, Russell Crowe, Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...