Navigation Content

PREPLAĆENE ULOGE

Jennifer Aniston previše zarađuje

Kao jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Jennifer Aniston zarađuje vrtoglavih 6,5 milijuna dolara po filmu. No to uskoro možda više neće biti tako. Naime, upravo se Jenn Aniston, koja se proslavila ulogom u seriji 'Prijatelji' našla na listi preplaćenih glumaca. Naime, Forbes je usporedio troškove filmova, uključujući i zaradu samih glumaca s konačnom zaradom na box officeu te složio listu glumaca su čije uloge, s obzirom na zaradu filma, daleko preplaćene

Foto: Brock Miller / Splash News/ Slavna 44-godišnja glumica Jennifer Aniston našla se na osmom mjestu slavnih glumaca koji pružaju najmanje s obzirom na astronomske zarade po filmu. Lista je napravljena usporedbom troškova svakoga glumca u posljednja tri filma do 1. lipnja ove godine, i to zbrajanjem plaće te troškova proizvodnje. Taj iznos zatim je uspoređen s zaradom na kinoblagajnama kako bi se saznalo koji su glumci 'najmanje isplativi', piše Daily Mail.

Na primjer, zadnja tri filma Jennifer Aniston 'Wanderlust', 'Horrible Bosses' i 'Just Go With It' ukupno su koštala 93 milijuna dolara, uključujući i njezinu zaradu, a nakon prikazivanja svega 450 milijuna dolara.

Za usporedbu, svjetski najuspješniji film u proteklih godinu dana je 'Iron Man 3', u kojemu su glumili Gwyneth Paltrow i Robert Downey Jr., koji je koštao 122 milijuna dolara, a u konačnici je zaradio 741 milijuna dolara na kinoblagajnama.

Jennifer je slavu stekla 1994. ulogom Rachel Green u seriji 'Prijatelji' koja je potrajala sve do 2004. Ta uloga donijela joj je nagradu Emmy, Zlatni globus i nagradu Screen Actors Guild. Njezin najveći uspjeh u kinima do danas bio je film 'Bruce Almighty' iz 2003. koji je, usprkos troškovima od 49,5 milijuna dolara, zaradio 300 milijuna dolara.

Američka zvijezda komedija Adam Sandler, koji dobiva 10 milijuna dolara po filmu, ove godine našao se pak na samom vrhu lista preplaćenih glumaca, nakon što su njegova dva zadnja blockbustera 'Jack & Jill' i 'That’s My Boy' zaradom jedva pokrili troškove.

'Jack & Jill' zaradio je 91 milijun dolara u kinu, ali je snimanje koštalo 50 milijuna. S obzirom na to da studiji uzimaju polovicu zarade, to znači da je Sonyju pripalo 45 milijuna funti, koji je platio i oglašavanje filma. Film 'That's my boy' prošao je još i gore, s procijenjenim proračunom od 42 milijuna funti, zaradio je svega 32 milijuna funti.

Vrlo blizu Adama Sandlera na listi glumaca koji dobivaju previše za svoje uloge u filmovima nalazi se i glumica Katherine Heigl. Tako je za svaki dolar koji joj je plaćen zaradila svega 3,5 dolara. Na trećem mjestu našla se Reese Witherspoon.

Prošle godine prvi na listi preplaćenih glumaca našao se Eddie Murphy, a 2011. Drew Barrymore, a 2008. prvo je mjesto zauzela Nicole Kidman.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...