Navigation Content

U FILMOVIMA DOZVOLJENIMA MLADIMA

Filmske pucačine se utrostručile od 1985.

Razina pucačkog nasilja više se nego utrostručila u odnosu na 1985. godinu u filmovima koje mogu gledati tinejdžeri

Foto: Blitz/

I dok se pucačina utrostručila u posljednjih 30-ak godina, količina sveukupnog nasilja na filmu udvostručila se od 1950. godine.

Razlog silnom povećanju pucačine i svih drugih oblika nasilja u filmovima dozvoljenima tinejdžerima je jasan – nasilje 'prodaje', kako je objasnio za BBC dr. Daniel Romer, jedan od autora studije 'Gun Violence Trends in Movies' objavljene u američkoj Academy of Pediatrics.

Romer je objasnio da je s kolegama pogledao po 30 filmova s najvećom zaradom svake godine od 1950. do 2012. U sveukupno 945 filmova izbrojali su 17.695 nasilnih scena.

Među 420 filmova koji su snimljeni 1985. godine i nakon čak 396 filmova sadrži scene (ukupno njih 783) pucačkog nasilja.

Među filmovima s najvećom količinom vatrenog nasilja su 'Vitez tame', 'Transformeri', 'Kapetan Amerika', 'Osvetnici', 'Spider-Man' i '96 sati - Istanbul'.

Autori studije dodali su da scene nasilja puno rjeđe dobivaju zabranu za tinejdžere od scena seksa.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...