Navigation Content

NA PET LOKACIJA

Što donosi utorak na ZFF-u

Utorak na ZFF-u uz zagrebačku premijeru filma 'Vis-à-vis' i niz nezavisnih ostvarenja na pet festivalskih lokacija

Foto: ZFF/ Utorak na ZFF-u započinjemo u 10 sati u kinu Tuškanac filmom 'Privremeni dom' nagrađivanog Destina Crettona, indie feelgood dramom rađenom prema kratkometražnom uratku koji je 2009. 'odnio nagradu na Sundanceu za najbolji kratki film. U poslijepodnevnim satima u kinu Europa, u 15 i 17 sati, mogu se pogledati reprize filmova iz glavnog dugometražnog programa - 'Pogrešna dostava' Ritesha Batre i 'Nakon Lucije' Michela Franca, a od 19,30 svečanu premijeru spomenutog filma 'Privremeni dom'. U 22 sata, premijerno će biti predstavljen kratkometražni hrvatski film 'Bijela' uspješnog redatelja Zvonimira Jurića te metafilm Nevija Marasovića 'Vis-à-vis' sa sjajnom domaćom glumačkom ekipom - Rakanom Rushaidatom, Jankom Popovićem Volarićem, Krešimirom Mikićem i Darijom Lorenci Flatz.

U večernjem programu u kinu Tuškanac u 19 sati prikazuje se španjolski film iz programa Velikih pet – '15 godina i jedan dan' redateljice Gracije Querejete, u kojem glavnu ulogu ima popularna španjolska glumica Maribel Verdú, poznata po ulogama u filmovima 'I tvoju mamu također' i 'Panov labirint'. Film se bavi procesom odrastanja, kao i ciklusom odnosa na relaciji dijete – roditelj. U 21 sat, očekuje vas film 'Hannah Arendt' o životu te židovsko-njemačke filozofkinje koja je pobjegla iz nacističke Njemačke u SAD te napisala kontroverzni 'Izvještaj o banalnosti zla' nakon izvještavanja sa suđenja njemačkom ratnom zločincu Adolfu Eichmannu u Izraelu. Program u kinu Tuškanac završava u 23 sata kada su na rasporedu Kockice, filmovi mladih hrvatskih autora – Darie Blažević, Gorana Ribarića i Nebojše Slijepčevića.

U večernjem programu Muzeja suvremena umjetnosti u 19 i u 21 sat mogu se pogledati filmovi iz programa Inspirirano stvarnim događajem i Velikih pet. 'Izbezumljenost', belgijsko-francuska psihološka drama u režiji Joachima Lafosseoma, temelji se na stvarnom incidentu žene koja je ubila petero djece. U glavnim ulogama ćemo gledati Tahara Rahima i Émilie Dequenne koja je za ovu ulogu osvojila nagradu na najbolju glumicu na prošlogodišnjem Cannesu. 'Izletnici' je mračan, izopačen i urnebesan film o bezbrižnim ubojstvima ljubavnog para na prvom zajedničkom proputovanju – riječ je o dosad najuvjerljivijem radu britanskog redatelja Bena Wheatleyja (autor hvaljenog triler horora 'Kill List').

U Zagrebačkom kazalištu lutaka svi posjetitelji u 20 sati imaju priliku vidjeti šokantni dokumentarac 'Odred za ubijanje', pobjednik ovogodišnjeg Tribeca Film Festivala, koji nas uvodi u ratne zločine američke vojske u Afganistanu. Redatelj Dan Krauss već se istaknuo svojim radom te bio nominiran za Oscara u kategoriji dokumentarnog filma svojim prvim uratkom 'The death of Kevin Carter'. Zagrebačkoj publici predstavit će se i Željko Mirković svojim filmom 'Drugi susret' (na rasporedu u 22 sata) koji prikazuje susret američkog pilota lovca F-117A i srpskog časnika protuzračne obrane koji ga je oborio na Kosovu 1999. godine.

Besplatne filmove možete pogledati u Zagrebačkom plesnom centru. Iz programa Istočnoeuropski SF nudimo 'Prvi svemirski brod na Veneri' autora Kurta Maetziga, a u programu Moj prvi film: rane radove kultnog poljskog autora Romana Polanskog – 'Dva čovjeka i ormar' te 'Nož u vodi'. Od 23 sata, možete pogledati film 'Žrtva' iz programa Re-kreacija Queera. Redatelj Basil Dearden prikazao je društvenu netoleranciju i seksualni puritanizam ranih šezdesetih kroz život oženjenog odvjetnika, pripadnika velike skupine londonskih prikrivenih homoseksualaca.

Dan ispunjen filmova završava tulumom u kinu Europa uz kućne DJ-e kina!

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...