Navigation Content

BEST OF ZFF 2013

Koji su najveći programski hitovi 11. Zagreb Film Festivala?

Predstavljamo filmove Zagreb Film Festivala inspirirane stvarnim događajima te pet nezavisnih filmova iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije koje bi vrijedilo pogledati na velikom platnu. Program Inspirirano stvarnim događajem prikazivat će se u 21 sat u kinu Tuškanac te u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti

Foto: ZFF/

INSPIRIRANO STVARNIM DOGAĐAJEM

HANNAH ARENDT

Program Inspirirano stvarnim događajempredstavlja pet zanimljivih redateljskih pristupa inspiriranih stvarnim činjenicama i autentičnim događajima, a ti će filmovi biti prikazani u 21 sat u kinu Tuškanac te u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.Film 'Hannah Arendt'govori o životužidovsko-njemačke filozofkinjekoja je pobjegla iz nacističke Njemačke u SAD. Osim što je predavala na tamošnjim sveučilištima, Arendt je napisala kontroverzniIzvještaj o banalnosti zla nakon izvještavanja sa suđenja Adolfu Eichmannu u Izraelu.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/b-rnFLnu2jg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

IZBEZUMLJENOST

Belgijsko-francuska psihološka drama 'Izbezumljenost' u režiji Joachima Lafosseoma, temelji se na stvarnom incidentu žene koja je ubila petero djece. U glavnim ulogama ćemo gledati Tahara Rahima i Émilie Dequenne koja je za ovu ulogu osvojila nagradu na najbolju glumicu na prošlogodišnjem Cannesu.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/NahXt2OhS3Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


NJEMAČKI DOKTOR

'Njemački doktor'redateljiceLucije Puenzo, argentinski je kandidat zanominaciju za nagradu Oscar za najbolji strani film te dvostruki pobjednik festivala u Sundanceu (Grand prix žirija i publike). Filmdonosi priču o životu njemačkog nacističkog liječnika Josefa Mengelea u Argentini, zemlji koja je otvorila svoja vrata zločincima 2. svjetskog rata.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/fG4PKyQUE6Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


POSTAJA FRUITVALE

Američki film 'PostajaFruitvale'autora Ryana Cooglera donosi priču o posljednjim danima i ubojstvu mladog Afroamerikanca Oscara Granta III. Sredina u kojoj je živio ga je pazila, borila se u njegovo ime i snimila ga mobitelom kada su ga hladnokrvno ubili pripadnici gradske prometne policije. Film je nagrađennagradom Avenir u programu Izvjestan pogled u Cannesu, velikom nagradom žirija i nagradnom publike u kategoriji američkog igranog filma na Sundanceu.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ceVVVils8z4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


U PROCVATU

Gruzijski film 'U procvatu', debitantski je film autorskog dvojca Nane Ekvtimishvili i Simona Grossa koji je do sada osvojio desetak nagrada, uključujući nagradu na berlinskom festivalu te Srca Sarajeva za najbolji film i najbolje ženske uloge (glumice Liki Babluani i Mariam Bokeria). U Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, zemlje koja je upravo stekla nezavisnost nakon raspada Sovjetskog Saveza, sa životom se suočavaju nerazdvojne četrnaestogodišnjakinje.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/zNbIHlnTO_U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


VELIKIH 5

15 GODINA I JEDAN DAN

Velikih 5 svake godine predstavlja nove nezavisne filmove iz pet europskih kinematografija - Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije – a bit će prikazivani u 19 sati u kinu tuškanac te u 21 sat u Muzeju suvremene umjetnosti. Drama '15 godina i jedan dan' označava trijumfalni povratak španjolske redateljice Gracie Querejete. Film se bavi procesom odrastanja, kao i ciklusom odnosa dijete – roditelj. U glavnoj ulozi pojavljuje se popularna španjolska glumica Maribel Verdú poznata po ulogama u filmovima I tvoju mamu također i Panov labirint.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/V2-LpbS8EcY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


ČUDNA NEKA MAČKA

Minimalistički njemački film Ramona Zürchera – 'Čudna neka mačka' - djelomično je inspiriran Kafkinom Metamorfozom, konvergirajući simbole novog njemačkog filma u hipnotičku, egzistencijalnu priču o obiteljskom nemiru.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/h9WwkoEjkJc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


IZLETNICI

'Izletnici' je mračan, izopačen i urnebesan film o bezbrižnim ubojstvima ljubavnog para na prvom zajedničkom proputovanju – riječ je o dosad najuvjerljivijem radu britanskog redatelja Bena Wheatleyja (autor hvaljenog triler horora Kill List). Ova horor-komedija debitirala je na prošlogodišnjem Cannesu te osvojila brojne nagrade na festivalima diljem Velike Britanije, Argentine i Južne Koreje.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qyg9aRqlUxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


PROŠLOST

Francusko ostvarenje 'Prošlost'renomiranog iranskog redatelja Asghara Farhadija, bavi se raspadom braka između Francuskinje i Iranca. U naslovnoj muškoj ulozi nastupa Tahir Rahim (film Prorok), a u ženskoj ulozi Bérénice Bejo (nominacija za Oscara za film Umjetnik) za koju je osvojila nagradu u Cannesu, dok je film ovjenčan Nagradom ekumenskog žirija.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IVPUkGQAVwo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


ULICA U PALERMU

Željno iščekivano ostvarenje talijanske filmske debitantice i renomirane kazališne redateljice Emme Dante– 'Ulica u Palermu' - daje nam zanimljiv uvid u zatvoreno sicilijansko društvo te njegove borbe između starog i novog, tradicionalnog i liberalnog. Film je osvojio nagradu za najbolje žensko glumačko ostvarenje (Elena Cotta) na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/aXtb1lN3ZSE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...