Navigation Content

NOVOSTI S ISTOKA

Kina gradi najskuplji filmski studio na svijetu

Malo po malo, Kina postaje ozbiljna konkurencija Hollywoodu, a dokaz je i novi megastudio

Foto: screenshot/ Studio nosi naziv Oriental Movie Metropolis, a Guardian piše da je cijena ovog produkcijskog pogona vrtoglavih 5,1 milijardu funti! Riječ je o najvećoj filmskoj investiciji svih vremena, a iza projekta stoji Wang Jianlin, treći najbogatiji Kinez na svijetu, čija će kompanija Dalian Wanda Group izgraditi golemi studio u Quingdau.

Oriental Movie Metropolis sadržavat će 20 različitih lokacija za snimanje, uključujući i prvi podvodni filmski studio na planetu, kao i izložbeni prostor, dvorane za konvencije, trgovački centar, zabavni park i čak sedam hotela. No neće biti najveći na svijetu, jer taj rekord i dalje drži Ramoji Film Cuty u Indiji, s više od 40 studija za snimanje unutar jedne ograde.

Na svečanoj objavi plana gradnje pojavili su se i glumci kao što su John Travolta i Catherine Zeta Jones, svjesni sve veće kineske uloge u svijetu filma.

Bogataš Wang novac je zaradio nekretninama, ali kao ljubitelj filma kupio je američku kino-mrežu AMC te je producirao 'Man Of Tai Chi' Keanua Reevesa.Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Slomljeni grad
Ljubavni jackpot
Uloži na favorita
Ubojita magija
Henryjev zločin
Majstor tai-chija

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...