Navigation Content

EKSKLUZIVNO

Gledajte filmove s Avvantura festivala u MAXtv videoteci

Avvantura Festival Film Forum Zadar smotra je koja iz godine u godinu stječe sve veći ugled na hrvatskoj filmskoj sceni. Na ovogodišnjem, 4. izdanju festivala koje se održava od 24. do 31. kolovoza, bit će prikazano stotinjak igranih, kratkih i dokumentarnih filmova, a u MAXtv videoteci ekskluzivno ćete moći, odmah nakon festivalskog prikazivanja, pogledati neke od najzanimljivijih naslova iz Zadra

Foto: Avvantura festival/

BORGMAN

Triler-drama jednog od vodećih nizozemskih autora u posljednja dva desetljeća, Alexa Van Warmerdama, svjetsku je premijeru imala na filmskom festivalu u Cannesu gdje je naišla na vrlo pohvalne reakcije.

Naslovni protagonist misteriozni je skitnica koji u bijegu od potjere nalazi sklonište na imanju bogate obitelji iz predgrađa. Vrlo brzo svojim često bizarnim ponašanjem počinje unositi razdor u obitelji, a nakon nekog vremena počinje otkrivati i svoju izrazito mračnu stranu...
'Borgmana' možete ekskluzivno pogledati u MAXtv videoteci od 26. do 28. kolovoza.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/1PLyDj6uPMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


GOOGLE I MOZAK SVIJETA

Vrlo zanimljiv dokumentarac britanskog autora Bena Lewisa, koji je svjetsku premijeru imao u konkurenciji glasovitog festivala Sundance, bavi se golemim projektom internetskog diva Googlea, koji je početkom našeg stoljeća krenuo u stvaranje virtualne knjižnice koja bi trebala sadržavati elektroničku verziju doslovno svih knjiga na svijetu.

Redatelj Lewis u ovom filmu rasvjetljuje brojne sporne aspekte Googleova projekta, od zaštite autorskih prava do raznih mogućnosti zloupotrebe do kojih bi moglo doći kad se pod kontrolom jedne organizacije nalazi intelektualno blago cijelog planeta.
Film će biti ekskluzivno dostupan u MAXtv videoteci od 30. kolovoza do 2. rujna, a moći ćete ga pogledati bez dodatne naknade.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/1vxIveocxjM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>HELI

Dobitnik je nagrade za najbolju režiju na ovogodišnjem festivalu u Cannesu gdje se izdvojio kao jedno od najprovokativnijih djela u službenoj konkurenciji. Treći film darovitog mladog redatelja Amata Escalantea žestoka je drama o surovoj stvarnosti života u krajevima Meksika koje potresaju obračuni narko kartela, a iznimno brutalno nasilje praktički je postalo dio svakodnevice.

Naslovni protagonist radnik je u tvornici automobila koji se nađe uvučen u spiralu nasilja zbog Beta, 17-godišnjeg dečka njegove 12-godišnje sestre Estele. Beto, koji se nalazi na obuci za policijskog specijalca, odluči prisvojiti zaplijenjenu drogu kako bi dilanjem prikupio novac da može oženiti Estelu, no njegovi korumpirani kolege to namjeravaju kazniti bez milosti.

Escalantov snažan prikaz društva obilježenog siromaštvom i ekstremnim nasiljem sadrži nekoliko scena s vrlo drastičnim prizorima brutalnosti i nije film koji se gleda za razbibrigu. No za sve koji su skloni filmskim izazovima, 'Heli' je djelo koje imponira osebujnim autorskim rukopisom, od vrlo zanimljivog rada s glumcima (uglavnom naturščicima) do fino dotjeranog vizualnog stila.
'Heli' možete pogledati u stalnoj ponudi MAXtv videoteke od 30. kolovoza.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/tUY5kZmgxpc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>B.B. KING: RILEYJEV ŽIVOT

Redatelj Jon Brewer više od dvije godine radio je na ovom hvaljenom dokumentarnom filmu o životu i karijeri legende bluesa B.B. Kinga. Rođen 1925. kao Riley Ben King u američkoj državi Mississippi, gitaru je počeo svirati s 12 godina, a profesionalnu karijeru započeo je s 23 godine. Na svome putu suočavao se s rasizmom i raznim drugim preprekama, no sve je prebrodio i postao 'kralj bluesa', do danas održavši više od 15 tisuća nastupa i prodavši više od 40 milijuna ploča diljem svijeta.

Narator filma je slavni glumac Morgan Freeman, a o Kingu govore velikani pop i rock glazbe među kojima su Eric Clapton, Bono, Ringo Starr, Carlos Santana, Slash, Bonnie Raitt i Mick Jagger.
Film možete pogledati u stalnoj ponudi MAXtv videoteke od 2. rujna.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qTiRcC5reAE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Sudjelujte u nagradnom natječaju MAXtv Filmofeel putem aplikacije na MAXtv Facebooku i kroz 4 filmska izazova osvojite tablet i druge vrijedne nagrade.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...