Navigation Content

MAXTV VIDEOTEKA 29.7.-26.8.

Gledajte glazbene doxove s Pakleničkog festivala bez ikakve naknade

Usporedo s trajanjem 4. SPFF-a, međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma, u MAXtv videoteci bit će dostupni neki od najzapaženijih naslova proteklih izdanja SPFF-a koji će našim korisnicima biti dostupni bez dodatne naknade u razdoblju od od 29. srpnja do 26. kolovoza 2013.

Foto: Paklenica Film Festival/

Ovogodišnje izdanje Starigrad Paklenica Film Festivala, SPFF 2013., međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma,  započinje u subotu, 3. kolovoza. Usporedo s trajanjem 4. SPFF-a u MAXtv videoteci bit će dostupni neki od najzapaženijih naslova proteklih izdanja SPFF-a. Radi se o šest sjajnih naslova od kojih su neki i laureati SPFF-a.

4. SPFF 2013. donosi 22 filma u konkurenciji, 11 u kategoriji kratkog te 11 u kategoriji cjelovečernjeg glazbenog dokumentarnog filma. Pregršt sjajnih naslova od Oscarom ovjenčanog ‘Searching for Sugar Man’ preko legendarnog ‘Dr. House-a’ Hugh Laurija u ‘Down by the River’ do svjetske premijere filma o Damiru Avdiću ‘Pravi čovjek za kapitalizam’ čine ovogodišnje izdanje SPFF-a pravom ljetnom poslasticom za sve one koji vole film i glazbu.

U nastavku donosimo i pregled filmova dostupnih u MAXtv videoteci:

U2: From the Sky Down

Ovaj sjajni rad Oscarovca Davisa Guggenheima pobjednik je 3. SPFF 2012 i donosi sjajnu priču o nastanku albuma U2 ‘Achtung Baby (snimanog u legendarnom berlinskom Hansa studiju. Ne propustite vidjeti kako je nastala jedna od najpopularnijih pjesama u povijesti rock and rolla, ‘One’.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/VkyGC69I2Qo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mark Sandman: Cure for Pain

Nevjerojatna priča o tomu što sve život može izrežirati. Mark Sandman je lider ‘Morfinsa’, jedne od najvećih američkih indie ikona, a ‘Cure for Pain’ donosi uzbudljivu priču o još uzbudljivijem životu jednog glazbenika. ‘Cure for Pain’ proglašen je najboljim filmom 2. SPFF 2011.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/8PSZ_4Xn7lo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Chorchyp: The Way of Samurai

Film slovenskog redatelja Bojana Dovrtela proglašen je najboljim filmom 3. SPFF 2012. po ocjeni publike. Priča je to o mladiću iz Kranjske Gore koji ima tri strasti kojima je zajednički nazivnik ljubav, strast za borilčake sportove, glazbu i obitelj. Denis Porčič je slovenski Samurai.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/59v9Vf1mypE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zvijezda je rođena

Mlada srpska redateljica Vanja Kovačević donosi jedan dio svog života posvećen glazbi i njezinoj ljubavi prema glazbi. Kao veliki fan The Decemberista Vanja i sam odlučuje osnovati tribute band posvećen The Decemberistima premda nikad nije svirala niti jedan instrument. Avantura počinje Vanjinim prvim satima za instrumentom i to, ni manje niti više, za bubnjevima.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/HnWSEEMXxs0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Mesdag Sings Brel

Jaques Brel odvuvijek je bio inspiracija mnogim umjetnicima te ga je kao muzu za svoj labuđi pjev iskoristio i nizozemac Jan Mesdag. Suočen s teškom i neizlječivom bolešću Mesdag pronalazi posljednje atome snage i snima svoj CD s Brelovim pjesmama svjestan skorog, vlastitog kraja. Vrlo potresna priča redateljice Emme Westermann, članice žirija 4. SPFF 2013.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/D-RnxFa0dLA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bajaga: Muzika na struju

 Momčila Bajagića Bajagu ne treba posebno predstavljati, ali svakako ne treba propustiti priliku i vidjeti ovaj film Miloša Jovanovića koji donosi presjek Bajagine karijere započete u legendarnom zagrebačkom klubu Kulušić. Tko je Bajaga i kako uspijeva već skoro 30 godina biti jednako popularan i rado viđen na svakom mjestu? Odgovor daje ‘Muzika na struju’ novosdaskog redatelja Miloša Jovanovića.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/F3TaCHYB4jA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

*******************************************************************************************************************************
Povodom početka 4. SPFF-a, međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma, dijelimo 2x2 paketa ulaznica:
1+1 paket uzlaznica za sve projekcije u kinu Mala Paklenica
1+1 paket uzlaznica za sve projekcije u kinu Velika Paklenica

Dijeljenje paketa ulaznica je na MAXtv-ovom Facebooku, tko brži - njemu ulaznice!

Dobitnice:
Snježana Tomić - 1+1 paket ulaznica za sve projekcije u kinu Mala Paklenica
Verica Fulir - 1+1 paket ulaznica za sve projekcije u kinu Velika Paklenica

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...