Navigation Content

VATIKANSKI DNEVNIK SE PITA

Jesu li superjunaci religiozni?

L'ossrevatore Romano objavio je zanimljiv članak u kojem se propituje o religioznosti slavnih superjunaka

Foto: Promo fotografije Blitz film i video/ Tekst je ilustriran slikom Hulka koji drži krunicu u ruci i Batmana, Brucea Waynea, koji kao dječak moli uz krevet.

Članak pod naslovom 'Je li Hulk zaista bio katolik?' istražuje kakva su religijska uvjerenja superjunaka, Hulka, Batmana i Supermana.

'Je li dovoljno da osoba koja ima krunicu u ruci bude katolik? Bruce Banner, alter ego nevjerojatnog zelenog čovjeka, oženio se s Betty Ross u crkvi. Ceremoniju je predvodio katolički svećenik' piše u tekstu novinar Gaetano Vallini.

Povod za tekst je nova verzija Supermana, 'Čovjek od čelika', u kojem se jasno povlači paralela između tog superjunaka i Isusa. U tekstu se navodi kako su američke crkve pozdravile film i preporučile ga vjernicima.Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Osvetnici
Vitez tame
Povratak Supermana
Iron Man - Nepobjedivi
Posljednji osvetnici
Kick-Ass

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...