Navigation Content

9 ODLIČNIH NASLOVA

Filmovi s Pula Film Festivala 2013 u MAXtv videoteci

Usporedno s trajanjem 60. festivala igranog filma u Puli (Međunarodni program 13. do 27. srpnja 2013., Nacionalni program 20. do 27. srpnja 2013.) u MAXtv videoteci biti će dostupni filmovi iz oba festivalska programa. Provjerite što smo pripremili, izaberite svoje favorite i uživajte u nekim od najboljih domaćih, europskih i svjetskih filmova koji su prikazivani i nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima

Foto: Pula Film Festival/ U Nacionalnom programu, zahvaljujući kojem se diči titulom najstarijeg nacionalnog filmskog festivala na svijetu, Pula od 20. do 27. srpnja 2013. godine očekuje rekordan broj od 14 hrvatskih filmskih naslova, a očekuje nas i 10 koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene hrvatske filmske lokacije. Atraktivni Međunarodni program u svom će trinaestom uzastopnom izdanju od 13. do 27. srpnja 2013. ponuditi filmske delicije sa svjetske festivalske trpeze, od probranih filmova iz programa Festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Rimu, do hitova za najširu publiku. U nastavku je izbor filmova iz oba programa koji će biti dostupni u MAXtv videoteci.

SVEĆENIKOVA DJECA, komedija, r. Vinko Brešan, u: Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Tihana Lazović, Senka Bulić, Ana Maras, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Lazar Ristovski, Goran Bogdan, Zdenko Botić, Filip Križan
Kako bi povećao natalitet u malom mjestu na dalmatinskom otoku mladi svećenik Don Fabijan počinje bušiti zapakirane kondome. Zbog toga se udružuje s prostodušnim trafikantom i pomahnitalim apotekarom, te oni zajedno, potajno, ukidaju svu kontracepciju na otoku. Nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati. Naposljetku, na otok dolazi biskup i sve postane potpuno ludo. U MAXtv videoteci od 22. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/1CGvvakt0oE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


ZAGONETNI DJEČAK
, detektivski za djecu, r. Dražen Žarković, u. uloge: Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta, Kristian Bonačić

Zagonetni dječak priča je o domišljatom i spretnom četrnaestogodišnjaku Koku koji, uz pomoć prijatelja, rješava novi misterij. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i čezne za pustolovinama. Njihovu pažnju privuče novi učenik koji se neobično ponaša. Zajedno s Marijanom, prijateljicom iz razreda, korak po korak razotkrit će njegovu dobro čuvanu tajnu. Jesu li Koko i prijatelji dorasli tom zadatku? Hoće li miješanje u tuđe tajne ugroziti njihovo prijateljstvo? Je li rješenje strašnije no što su mogli pretpostaviti? U MAXtv videoteci od 23. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/tIBCtt61ISc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


ŠANGAJ, ljubavna drama, r. Marko Naberšnik, u: isar Vishka, Asli Bayram, Senad Bašić, Marjuta Slamič, Jasna Diklić, Miodrag Miki Trifunov, Bojan Emeršič, Saša Petrović, Vlado Novak, Ivo Ban, Anđelo Kontrec, Anja Gujt, Natalija Šarkezi, Rosana Šarkezi, Mišo Kontrec, Nina Glavač, Ivana Horvat, Emir Hadžihafizbegović

Lutvija Belmondo Mirga pripovijeda priču o četiri naraštaja svoje romske obitelji. Belmondo je romski kralj koji je odlučio izgraditi svoje romsko selo. Naziva ga Šangaj. Belmondo za život zarađuje krijumčarenjem, a njegova moć i utjecaj rastu. Na svoju stranu pridobiva lokalne političare i policiju, što ga čini nedodirljivim za ruku zakona. No, tijekom raspada Jugoslavije krijumčarenje robe nadomješta krijumčarenje oružja... U MAXtv videoteci od 22. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/7cawY1o5QCM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MAMA, VOLIM TE, obiteljska drama, r. Janis Nords
Dvanaestogodišnji Raimonds ima strogu i zahtjevnu majku koja ne samo da je preopterećena brojnim poslovnim obvezama već i skriva vezu s novim dečkom zbog čega je često nema kod kuće. Kako bi je zadovoljio, Raimonds se istinski trudi svirati saksofon, majčin poklon, a vrijeme krati u druženju s problematičnim Peterisom. Prepušten sam sebi, Raimonds će uskoro upasti u neprilike, pobjeći od kuće, a i saksofon će biti ukraden te će njegov duogočekivani koncertni nastup biti doveden u pitanje… U MAXtv videoteci od 15. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/sapzfPBAZPY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

NAJBOLJA PONUDA, ljubavna drama, r. Giuseppe Tornatore, u: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia HoeksVirgil Oldman traženi je voditelj aukcija, koji se uz pomoć suradnika uspije po niskoj cijeni domoći se brojnih iznimno vrijednih portreta žena. Kada ga tajanstvena mlada žena pozove da procijeni vrijednost namještaja u njenoj kući, njegov sređeni život okrenut će se naopako... U MAXtv videoteci od 22. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/DlW4Mb4aVGc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

STRAŽAR, kriminalistički triler, r. Michele Placido, u: Daniel Auteuil, Mathieu Kassovitz, Olivier Gourmet
Kapetan Mattei sprema se uhititi zloglasnu bandu pljačkaša banaka, no jedan snajperist će s krova obližnje zgrade raniti veći broj policajaca i omogućiti pljačkašima da pobjegnu. Policija pokreće veliku potjeru, a napetost među odbjeglim kriminalcima sve više raste... U MAXtv videoteci od 23. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/CML_MOa-dT0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


JA I TI, drama, r. Bernardo Bertolucci, u: Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco, Tommaso Ragno
Lorenzo, usamljeni četrnaestogodišnjak koji ima težak odnos sa roditeljima i vršnjacima, za vrijeme školskog izleta na skijanje na tjedan se dana skrije u podrumu zgrade planirajući savršenu izolaciju uz omiljenu glazbu i knjige, no posjet starije sestre promijenit će sve... U MAXtv videoteci od 17. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/CYdCVH0KHCI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

U KUĆI, triler, r. François Ozon, u: Kristin Scott Thomas, Fabrice Luchini, Emmanuelle Seigner, Ernst Umhauer
Šesnaestogodišnji Claude voajerski će iskoristiti ulaske u kuću školskog kolege kojem daje instrukcije kao inspiraciju za literarne sastave. Njegov profesor bit će oduševljen kvalitetom njegova pisanja, ali Claudeov pristup izazvat će niz seriju neočekivanih događaja... Nagrade: Grand Prix u San Sebastianu, Nagrada FIPRESCI u Torontu. U MAXtv videoteci od 24. srpnja.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/eegoZpxQCzc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

PRIJE PONOĆI, ljubavna drama, r. Richard Linklater, u: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Xenia Kalogeropoulou, Walter Lassally
Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi... U MAXtv videoteci od 24. srpnja.

******************************************************
MAXtv Filmofeel - natječaj za prave filmofile!
Prihvatite filmski izazov, odgovorite na 4 zadatka, skupljajte bodove i osvojite tablet i druge vrijedne nagrade! Više informacija potražite OVDJE.
Između sudjelovanja uživajte u filmskim festivalima te gledajte filmove s filmskog platna premijerno samo u MAXtv videoteci!

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...