Navigation Content

LEGENDARNI STRIP SERIJAL

Neil Gaiman piše prequel 'Sandmana'

Skoro 25 godina nakon izlaska prvog broja, sad već legendarnog fantasy strip serijala 'Sandman', njegov autor, scenarist i pisac Neil Gaiman najavio je povratak likovima koji su ga učinili slavnim. Prequel se zove 'Sandman: Overture', a izlazi u listopadu

Foto: theoncominghope.blogspot.com/

'Sandman'
je prvi put objavljen 1988. za strip izdavača DC Comics (kasnije je inkorporiran u Vertigo) i izašao je u 75 svezaka. Ubrzo nakon objavljivanja, strip koji je predstavio hibrid suvremenih mitova, referenci na pop kulturu, povijesne drame i mračne fantazije, postao je najcjenjeniji i najnagrađivaniji strip serijal.

'Sandman' je bio prvi grafički roman koji se pojavio na listi bestselera New York Timesa, Stephen King često je izražavao svoje oduševljenje scenarijem, a pisac Norman Mailer nazvao ga je 'stripom za intelektualce'. U prvom broju upoznali smo vladara snova Morpheusa, jednog od Beskrajnika te u nastavcima polako otkrivamo fascinantan svijet njegove braće i sestara: Smrti, Strasti, Sumanutosti, Shrvanosti, Smaka i Sudbine.

Ovoga listopada izlazi prednastavak nazvan 'Sandman: Overture', koji će ilustrirati umjetnik J. H. Williams III. Priča opisuje što se događalo s Morpheusom prije događaja u prvom broju kada ga je, u potrazi za tajnom besmrtnosti, greškom zatočio Roderick Burgess (očekivao je da će 'prizvati' njegovu sestru Smrt). Prequel o glavnom protagonistu imat će šest nastavaka.

BlackBerry
Neil Gaiman

'Ovo je priča koju prije nismo stigli ispričati. U prvom broju Sandmana, saznajemo da se Morpheus vraćao iz nekog dalekog kraja, prije nego što su ga zatočili, ali nikad nismo objasnili gdje je boravio. Ovo je naša prilika da donesemo i tu priču. J. H. Williams III crta strip i to je nešto najdivnije što sam vidio', kazao je Neil Gaiman.

S obzirom na milijune obožavatelja strip serijala, pitanje je hoće li prequel opravdati očekivanja.

'Bilo je i još uvijek je neopisivo uznemirujuće i zabavno ponovno pisati priče o Sandmanu. Definitivno osjećam da mi cijeli svijet viri iza ramena dok pišem', zaključio je Gaiman.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...